Care Plus lanceert 100% biologisch anti-insectengamma

Wie graag in de outdoors vertoeft, heeft ongetwijfeld al eens een product van Care Plus gebruikt. Het merk staat bekend als specialist in reizigersbescherming. Care Plus neemt nu een ecologische stap, want het lanceert een gloednieuwe volledig biologische beschermingslijn tegen insecten en teken: Care Plus Bio.

Alle gemaakt op basis van ingrediënten met een biologische oorsprong en met respect voor de menselijke gezondheid en het milieu. Wat de meeste producten uniek maakt, is het Ecocert COSMOS-­certificaat, dat dit biogamma, met uitzondering van
de tekentang, verkreeg. De producten zullen ook duidelijk herkenbaar zijn in het schap als 100% biologisch product.

Care Plus lanceert biologisch anti-insectengamma4 bioproducten

Het gamma bestaat momenteel uit 4 producten: Bio Anti-Insect, Anti-Tick, SOS roller en Ticks-2-Go. Alle producten zijn gemaakt in Europa.

  • Bio Anti-Insect: bevat natuurlijk, Cosmos-gecertificeerde eucalyptus citriodora-olie en is wetenschappelijk bewezen effectief tegen muggen en knutten. Biedt tot 6 uur bescherming. Geschikt voor volwassenen, zwangere en borstvoedingsgevende vrouwen, en kinderen vanaf 3 maanden.
  • Anti-Tick: met Cosmos-gecertificeerde citriodora-olie, wetenschappelijk bewezen effectief tegen teken. Biedt tot 6 uur bescherming. Geschikt voor volwassenen, zwangere en borstvoedingsgevende vrouwen, en kinderen vanaf 3 maanden.
  • Bio SOS Roller: biologische cooling roller, voor na steken en beten. Natuurlijke Cosmos gecertificeerde formule. Verzachtend en verkoelend bij insectenbeten of steken, brandnetels en kwallenbeten. Werkt ook na aanraking met de brandharen van de processierups. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.
  • Bio Ticks-2-Go: tekenverwijderaar uit 70% bio-based PLA (mais), 30% bio degradable polyester, met natuurlijke kleurstof. Verwijdert de teek snel en veilig met slechts een eenvoudige schuifbeweging. Speciaal ontwikkeld instrument met 2 uitsparingen om de teek te kunnen slepen of scheppen. Voorkomt samenknijpen of afscheuren van de teek. Verwijdert alle soorten teken, groot en klein.

Met groene verpakking

Niet alleen wordt de gebruikte eucalyptus citriodora-olie, beter gekend als Citriodiol, geproduceerd volgens de Green Chemistry uitgangspunten, ook aan de verpakking heeft men bewust gesleuteld voor een zo klein mogelijke voetafdruk. De flacons uit 100% gerecycleerde HOP zitten in een kartonnen verpakking uit FSC-gecertificeerd papier, met opdruk in natuurlijke inkt.

www.careplus.eu

Zuid-Tirol