Home Featured Getest: wandelsandalen van Chaco

Getest: wandelsandalen van Chaco

0
Getest: wandelsandalen van Chaco

Als corona het toelaat, vertrek ik misschien alsnog met mijn gezin naar het zonnige Andalusië, voor wandelingen in de prachtige omgeving. En anders bergen we de plannen op tot volgend jaar. Om me voor te bereiden, ga ik alvast op zoek naar geschikt ‘open’ schoeisel, naast de stevige stappers die ik al heb. Ik besluit om de wandelsandalen van Chaco uit te proberen.

Tekst: Maya Benoy

Op papier

Chaco creëert hoge kwaliteit sandalen (en schoenen) voor buitenliefhebbers. Geschikt voor elk avontuur, van stadswandeling tot jungle. Het unieke Z-bandensysteem is volledige verstelbaar voor ieder voettype. De sandaal heeft een slijtvaste rubberen zool, een anatomisch voorgevormd voetbed en zitten comfortabel. 

De test

Normaalgezien trek ik mijn loopschoenen aan voor een fikse wandeling. Wie de streek kent, weet echter dat de temperaturen in Andalusië serieus kunnen oplopen. Daarom ben ik op zoek naar een minder warm alternatief. Ik besluit sandalen van Chaco uit te proberen

Om de sandalen te testen, maak ik me klaar voor een wandeling in onze Hobokense Polder. Wanneer ik de sandalen voor het eerst zie, ben ik bang dat de randen van de bandjes aan mijn huid zullen schuren. Het bandje van de sandaal kan je gelukkig gemakkelijk aantrekken, waardoor het goed rond je voet past.

Ik kies ervoor om een stuk van de Adventure-route te wandelen. Op mijn weg wandel ik over paadjes van verschillende ondergronden: zand, grind, gras,… De sandalen hebben een stevige zool en een ingebouwd voetbed dat optisch niet zo mooi oogt, maar wel zorgt voor een comfortabel gevoel. Ik stap op en over boomstammen die over de weg liggen en merk een goede grip.

Besluit

Heel de wandeling kon ik volop genieten van de mooie natuur, zonder me zorgen te maken over pijnlijke voeten. Als ik thuiskom, spuit ik met de tuinslang het stof van de sandalen en laat ze drogen in de zon. De sandalen zijn dus gemakkelijk te reinigen ook. Voor mij is de test geslaagd. Deze zomer gaat dit paar mee met mij op reis.

www.chacobenelux.nl
#CHACONATION

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

13 + zestien =