Home Nieuws SMS BOS-actie Natuurpunt ijvert voor meer bos

SMS BOS-actie Natuurpunt ijvert voor meer bos

0
SMS BOS-actie Natuurpunt ijvert voor meer bos

We hebben dringend meer bos nodig, voor onze biodiversiteit, ons klimaat en ons eigen welzijn. Overal in Vlaanderen willen Natuurpunters bos planten. Ze hebben daarvoor de kennis en vooral heel veel goesting, maar missen nog centen. Daarom loopt er nog tot eind dit jaar een SMS BOS-actie.

Bos voor Iedereen

De sms-actie kadert in de campagne Bos voor Iedereen, die al meerdere jaren loopt bij Natuurpunt. Door de coronacrisis, de klimaatcrisis en de bosuitbreidingsplannen van minister Demir is er meer enthousiasme voor bos en bomen dan ooit tevoren. De sms-actie is bedoeld als heel laagdrempelige manier om individueel bij te dragen aan meer bos in Vlaanderen.

Hoe het werkt

Voor elke € 4 kan Natuurpunt 2 m² bos realiseren. Mét drie garanties: slim aangeplant, goed beheerd en eeuwig beschermd. Als je BOS sms’t naar 8686 (gratis sms), krijg je een betaallinkje terug. Daarin kan je kiezen voor € 4 voor 2 m² of € 40 voor 20 m². Je kan een fiscaal attest aanvragen zodat je van die € 40 maar liefst € 24 terugkrijgt op je belastingen. Die € 40 voor meer bos kost je dus eigenlijk maar € 16.

Het Bosfonds

Al het geld dat wordt gestort komt in een fonds. Daaruit kunnen de afdelingen de middelen halen die ze – bovenop de Vlaamse subsidies – nodig hebben om extra bos te realiseren. Natuurpunt waakt erover dat ze het aantal m² waarvoor gestort werd bereiken en communiceren transparant over welke afdelingen geld gebruikt hebben.

De actie loopt nog tot eind 2020.

www.bosvooriedereen.be


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zeven + 8 =