Home Featured Episode twee van de European Outdoor Film Tour (E.O.F.T) staat online!

Episode twee van de European Outdoor Film Tour (E.O.F.T) staat online!

0
Episode twee van de European Outdoor Film Tour (E.O.F.T) staat online!

De 20ste editie van de European Outdoor Film Tour (E.O.F.T) komt niet in een jaar dat bol stond van de outdooravonturen. Gelukkig is er nog altijd het witte doek. In vier episodes blikken we terug op twee decennia buitenpret, vol echte helden en adembenemende documentaires. Episode twee staat nu online.

Na een succesvolle lancering van E.O.F.T. BASECAMP zette de European Outdoor Film Tour episode twee deze week online met vijf van de hoogtepunten uit twintig jaar E.O.F.T.-geschiedenis.

Naar het einde van de wereld en terug

In episode twee betreden enkele outdooravonturiers terra incognita. Ze banen een pad door de jungle van Papoea-Nieuw-Guinea, het pakijs van Noord-Canada, te paard en in absolute vrije val.

De vijf films:

  • LOCKED IN: Ben Stookesberry en zijn kajakploeg hebben hun pijlen gericht op 13 ravijnen met machtig wit water. In het dichte van de jungle van Papoea-Nieuw-Guinea proberen de kajakkers voor het eerst in de geschiedenis over de Berimanrivier te varen.
  • UNBRANDED: De VS doorkruisen op de rug van mustangs – dit is een lang gekoesterde droom van Ben Masters. Op de agenda van Ben, twee van zijn vrienden en een half dozijn mustangs: 3000 mijl van Mexico naar Canada. Dat dat schitterende plaatjes en verhalen oplevert is verzekerd.
  • THE BEGINNING: Een golf van water en adrenaline: dit is canyoning. Warren Verboom en zijn vrienden laten ons zien hoe acrobatiek en steile bergstroompjes de perfecte speeltuin zijn. Zelden zag vrije val er zo verbluffend uit.
  • BAFFIN BABES: Volgens de legende worden ze geboren met ski’s aan hun voeten – twee Noorse en hun Zweedse tegenhangers beginnen aan de langste skitrip van hun leven: 1200 kilometer door het pakijs van Baffin Island. Alle vier trekken ze een pulka van 100  bij min 40 graden. Eén ding houdt hen gaande: hun playlist!
  • WHERE THE TRAIL ENDS: Een buitenaards landschap en eindeloze paden, Utah is de droom van elke mountainbiker. Maar Darren Berreclith en zijn team kijken verder dan hun thuisbasis en gaan naar de Gobiwoestijn om een ​​gevoel te herontdekken dat ze hebben gemist: de controle verliezen…

Jammer dat we dit keer niet naar de jaarlijkse E.O.F.T. vertoning in eigen land kunnen, maar gelukkig hebben we nu de mogelijkheid om de films te bekijken vanuit onze luie zetel thuis. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 9,99 op www.eoft.eu of via outdoor-cinema.net. Episode 1 en 2 zijn beschikbaar. Episode 3 komt op 19 januari uit en episode 4 een maandje later, op 24 februari.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

drie × drie =