Fietskledingmerk Gonso meets ergonomie-expert SQlab

Fietskledingmerk Gonso meets ergonomie-expert SQlab

Voor de nieuwe collectie voor zomer 2021 werkt fietskledingmerk Gonso voor het eerst samen met de firma SQlab, de prijswinnende ergonomie-expert uit Beieren. Samen ontwikkelden ze twee zemen, de SQlab-Pad M en de SQlab-Pad W, die in vier nieuw ontwikkelde fietsbroeken zijn geïntegreerd.

SQlab is erop gebrand om zadels, stuurelementen, zemen en zolen, eigenlijk alle fietsonderdelen die invloed hebben op de juiste zitpositie, op de best mogelijke manier vorm te geven. Om dat te bereiken werkt SQlab bij de ontwikkeling van deze producten samen met verschillende experts uit de medische wereld. Hierdoor zorgt het merk voor producten die herhaaldelijk als winnaars uit de bus komen!

Gonso SQlab pads

De samenwerking met Gonso, het fietskledingmerk dat ‘GONSO.SITZT.PERFEKT.’ als slogan heeft, was een match made in heaven voor wie van comfortabele fietsbroeken houdt. Samen ontwikkelden ze twee zemen, de SQlab-Pad M en de SQlab-Pad W. Deze zijn vervolgens door Gonso in vier nieuw ontwikkelde fietsbroeken (met en zonder bretellen) geïntegreerd.

Zit als gegoten

De SQlab pads zijn maximaal 6 millimeter (M) / 8 millimeter (W) dun en voelen uitzonderlijk stevig aan. Bij middellange en lange afstanden behoudt de zeem z’n vorm perfect. De zeem is gemaakt van een dicht en tegelijkertijd ademend schuim, dat aan de onderkant van een dunne laag orthopedische TPE-gel is voorzien. Hiermee zijn de SQlab zemen een ergonomisch alternatief voor de al bestaande Gonso zemen.

Geen pijn tijdens het fietsen

Pijn tijdens het fietsen ontstaat bij de botten, waarbij niet zozeer de druk het probleem is, maar vooral de schuivende beweging, veroorzaakt door het trappen. De kleine, maar aanhoudende beweging van het bekken op het zadel zorgt voor pijnlijke schuifbewegingen op de huid. De orthopedische TPE-gel die in de SQlab zemen is verwerkt wordt speciaal voor de medische wereld ontwikkeld om het schuiven te verminderen.

Stevige zeem

Waarom stevige zemen niet vaker worden gebruikt? De reden hiervoor is dat hoogwaardig schuim met goede dempende eigenschappen een hogere dichtheid heeft en daardoor minder goed ademt. SQlab heeft hier wat op gevonden! Dankzij een gepatenteerd proces is het SQlab gelukt om de structuur van zeer dicht schuim af te breken. Het resultaat is een hoog ademend vermogen dat vergelijkbaar is met traditionele zemen. De perfecte demping blijft behouden.

Dankzij deze samenwerking kan Gonso met trots blijven zeggen ‘Gonso zit perfect’.