Home Lopen Loop de RupelRun door 4 gemeentes in maart & april!

Loop de RupelRun door 4 gemeentes in maart & april!

0
Loop de RupelRun door 4 gemeentes in maart & april!

De benen losgooien? Gewoon doen! De sportraad van Hemiksem daagt je uit voor de RupelRun door 4 gemeentes in maart & april. Geen loper – geen probleem. De routes wandelen kan ook. In totaal zijn er 13 parcoursen, goed voor 94 km aan loop- en wandelroutes.

De sportraad van Hemiksem nam in januari het initiatief om voor de vier deelnemende gemeenten – Hemiksem, Schelle, Aartselaar en Niel – telkens een loopafstanden uit te tekenen. Voorzitter Simon Van Hoofstat is een ervaringsdeskundige op het vlak van lopen en hij werkte in samenspraak met de sportdiensten van de deelnemende gemeenten de verschillende loopafstanden uit.

Rupelrun door vier Antwerpse gemeentes

Doel?

De mensen laten lopen, laten bewegen in eigen streek, maar op eigen tempo en binnen de huidige coronaregels in de maanden maart en april.  Je ontdekt op die manier ook nog vergeten plekjes én je weet ook meteen hoeveel afstand je weer hebt gelopen.

Waar?

In elk van de vier deelnemende gemeentes is er startpunt waar je ook de verschillende parcours kan terugvinden, maar het is ook mogelijk om er af te spreken met de loopbuddie. Ben je Hemiksem beu dan vertrek je gewoon in Niel, Schelle of Aartselaar. Overal zijn pijlen of markeringen voorzien zodat je steeds terug op het vertrekpunt aankomt.

Voor Hemiksem ligt het startpunt trouwens aan de Sint Bernardusabdij (in het Abdijpark) waar de grote spandoeken meer uitleg geven over het initiatief en waarop je de verschillende looproutes kan terugvinden.

Wanneer?

In maart en april 2021
(Maar wie de microbe te pakken heeft loopt nadien gewoon verder natuurlijk)

Wie?

Iedereen kan en mag deelnemen!
Geen loper – Geen enkel problem… het zijn eveneens geschikte wandelroutes.

RupelRun affiche

Afstanden?

In totaal zijn er 13 parcoursen (vier in elke gemeente), goed voor 94 km aan loop- en wandelroutes.

De witte, blauwe en gele route zijn toegankelijk voor rolstoelen en buggy’s.

Hieronder de links naar de routes in Hemiksem. De rode route gaat langs trappen aan de visputten in Hemiksem.

Vertrekpunten?

Hemiksem: Sint Bernardus Abdij
Schelle: Veer, Rupeldijk
Aartselaar: Kerk, Laar
Niel: Sporthal Augusut Wyn

Info en #

https://rupelrun.be

www.strava.com/clubs/rupelrun-865641

#hemiksem #schelle #niel #aartselaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

17 − 11 =