Inschrijvingen Limburgs Mooiste zijn geopend

Foto - LimburgsMooiste.nl
Foto - LimburgsMooiste.nl

Er gloort licht aan het einde van de lange Corona-tunnel. Nog even wachten en het is zover… Hago Limburgs Mooiste ZUID! De 29e editie van Hago Limburgs Mooiste ZUID vindt plaats op 2 & 3 juli 2021.

Na een jaar stil te hebben gelegen, hebben we er extra veel zin in! En we kunnen zien dat jullie er hetzelfde over denken. De inschrijvingen gaan goed. Ben jij er klaar voor? Op de vrijdag 2 juli 2021 van het evenement is er gelegenheid om gebruik te maken van de dag-inschrijven (mits nog voorradig) en het afhalen van de voorinschrijvingen.

Natuurlijk is er op vrijdag weer volop gezelligheid met de grote openlucht Fietsmarkt en gezellig horeca terras met lekkere Foodstands. Op de zaterdag 3 juli 2021 worden de Hago Limburgs Mooiste toertochten gereden voor racefiets, mtb en e-bike of stadsfiets.

Aantal deelnemers gelimiteerd – wacht niet met reserveren
Toch zijn wij genoodzaakt om het aantal deelnemers voor ZUID op zaterdag 3 juli 2021 (voorlopig) te limiteren. Het aantal is nu gelimiteerd op maximaal 8.000 deelnemers. Dat is bijna 50% minder dan normaal! De veiligheid van de deelnemers, medewerkers en vrijwilligers staat bij ons voorop en met 8.000 deelnemers kunnen wij garanderen dat wij een, met eventuele geldende coronamaatregelen, veilig evenement, kunnen organiseren.

Dat betekent voor de racefiets maximaal 2.000 deelnemers per kleur route (BLAUW-GEEL-ROOD) en 500 plekken voor de race 220 km ORANJE route. Voor de MTB (GROEN) deelnemers komen maximaal 1.500 startbewijzen ter beschikking. Mocht in aanloop naar het evenement blijken dat de maatregelen versoepeld worden, dan gaan wij zeker meer deelnemers toe laten.

De voorinschrijving voor gepersonaliseerde documenten sluit op 13 juni. Daarna kan je nog tot en met 27 juni inschrijven, maar ontvang je neutrale documenten. Op 02 en 03 juli kan je ook nog gebruik maken van de daginschrijving op het evenemententerrein. Tot en met 31 mei geldt een speciaal voorinschrijf-tarief: https://www.limburgsmooiste.nl/inschrijven/

Foto - LimburgsMooiste.nl
Foto – LimburgsMooiste.nl

Groene route 110 km MTB populair!
Anders dan andere jaren is de langste afstand (110 km) van de groene route MTB razend populaire. Hij staat met het aantal deelnemers nu stip op 1! Waarom is dat anders dan andere jaren? Mountainbiken is de afgelopen maanden een stuk populairder geworden. De mountainbikesport bestaat al lang, maar door het Corona jaar is het weer onder de aandacht gekomen. Ga jij deze mountainbike uitdaging aan?

Foto - LimburgsMooiste.nl
Foto – LimburgsMooiste.nl

Ben jij ook een hardloper?
Ben jij naast fietser ook fanatiek hardloper? Denk er dan eens over na om met het ultieme sportweekend mee te doen. Op zondag 4 juli 2021, de dag na de toertochten, organiseren wij weer de Obvion RUN. Met parcoursen door al het mooie wat Heerlen te bieden heeft. Eerst loop je door het mooie groen langs kasteel Cortenbach en Kasteel Terworm. Vervolgens ren je richting het prachtige architectonisch Maankwartier.

Tenslotte de feestelijke doorkomst door het centrum van Heerlen met de finish op het Burgemeester van Grunsvenplein waar je de dag van tevoren met de fiets ook finishte. Nieuwsgierig? De inschrijven zijn geopend en we kunnen niet wachten om je te zien! PS: De winnaar van de ½ marathon in 2019 had de dag van tevoren de rode lus 180 km gefietst!

Meer informatie vind je op de website van Limburgs Mooiste