Home Lees Far Out Online 2021 > Lente/Zomer Eropuit in Nederland – Verrassend anders en toch dichtbij

Eropuit in Nederland – Verrassend anders en toch dichtbij

0
Eropuit in Nederland – Verrassend anders en toch dichtbij

Onze Noorderburen? Nederland is verrassend anders en toch dichtbij. Wie eindeloos wandelen en fietsen wil afwisselen met iets anders sturen we zonder verpinken het water op.

Sampan varen op de Giessen

De Giessen is één van de mooiste veenriviertjes in Nederland, maar is nog niet ontdekt door het grote publiek. De Giessen ligt in het Groene Hart, en je kunt nu met een sampan de omgeving verkennen.

Sampans zijn Chinese rivierboten, voorzien van een fluistermotor. Door deze stille motor kun je heerlijk genieten van de omgeving en de natuur. Varen met deze fluisterboot is weer even helemaal back to basic. www.desampan.nl

Expeditie Oerpolder (Workum, Friesland)

Ga op pad met Expeditie Oerpolder en verken dit roemrijke landelijke gebied in Workum, Friesland. Expeditie Oerpolder is een verhalentocht op de fiets, onderweg ontdek je via je smartphone een fascinerende wereld vol verhalen en anekdotes uit deze weerbarstige streek van land, wind en water.

De fietsroute van zo’n 10 kilometer verbindt 13 luisterplekken. Als expeditielid ervaar je hoe het harde leven en de strijd tegen het water de karakteristieke boerengemeenschap heeft gevormd. De route vind je in de gratis app van izi.TRAVEL. www.oerpolder.nl

Brandingkajakken op Texel

Op het eiland Texel is geen wildwaterrivier of wildwaterbaan, maar wél de Noordzee die voor het nodige spektakel zorgt! Langs de Texelse kust kun je onder begeleiding brandingkajakken en -raften.

Bij deze activiteiten ren je met een raft of kajak naar de zee en peddel je door de golven van de Noordzee heen. Eenmaal achter de branding aangekomen, is het wachten op een mooie golf om vervolgens ‘surfend’ richting het strand te gaan. Hoe hoger de golven, hoe spectaculairder! In de zomervakantie kun je ook zonder groep Brandingkajakken en raften bij Paal 9. www.teambuildingtexel.nl

Bevers spotten in het Biesbosch

De bever is het icoon van nationaal park De Biesbosch in Noord-Brabant. Hier leven meer dan 300 bevers. Ga je mee op zoek naar dit grote knaagdier? Vanuit verschillende locaties vertrekken er bevertochten. Dit zijn fluistertochten met een rondvaartboot,
wandeltochten en kanotochten. www.np-debiesbosch.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

een × twee =