Home Featured Eropuit in Luxemburg – zoveel verborgen parels

Eropuit in Luxemburg – zoveel verborgen parels

0
Eropuit in Luxemburg – zoveel verborgen parels
(c) MullerthalTrail, LFT_ASchösser

Klein, maar fijn. Wie de moeite neemt om door Luxemburg te trekken, ontdekt zoveel verborgen parels.

Bospadpad van Ettelbruck

In Ettelbruck werd het eerste Bosbadpad van Luxemburg geopend. De traditie van bosbaden (Shinrin-yoku) komt oorspronkelijk uit Japan. Daar is sylvotherapie een erkende behandeling voor ziekten veroorzaakt door een hectische levensstijl.

Vertrekkende vanaf de camping van Ettelbruck maak je een wandeling van 2,5 km met in totaal zes stations waar je met behulp van elk van je zintuigen het bos beleeft en het liefst vertraagt. www.visit-eislek.lu en https://ettelbruck.lu

Mysterieus Klein-Zwitserland

Zo bekend en zo bemind! Luxemburgs Klein Zwitserland is dan ook niet te versmaden. Talrijke grotten en kloven, met mos bedekte bossen, intieme watervalletjes en imposante kastelen wachten er op ontdekking.

De bekendste hikingtrail is ongetwijfeld de Mullerthal Trail. Met een totale lengte van 112 kilometer is dit er eentje voor op de bucketlist van langeafstandswandelaars. Maar je kan gerust ook secties wandelen van goed 5 tot pakweg 20 km. Trailrunners zetten 11 september op hun agenda voor de Mullerthal Ultratrail, met afstanden van 15 tot, waarom niet, de volledige 112 km. www.mullerthal-trail.lu en www.utml.lu

MTB door een voormalige ijzerertsmijn

Wroeten in de rode aarde kan op de Haard-Red route van de Red Rock Mountainbike Trails. Op slechts enkele minuten van de stadscentra van Esch-sur-Alzette, Dudelange, Tétange en Rumelange vind je een netwerk aan trails doorheen een voormalige, open ijzerertsmijn. Na het sluiten van de mijn werd de natuur ‘aan zijn lot overgelaten’.

Sinds 1994 is het ook officieel natuurgebied. De Haard-Red route meet 24,5 km aan voornamelijk singletrails, telt 630 hoogtemeters en is pittig. In oktober kan je – als corona het toelaat – ook meedoen aan de Red Rock Challenge (trailrun, duatlon en MTB). www.visitluxembourg.com en http://rr-challenge.lu

Hoog in de bomen

Klauteren in de bomen kan als het goed is binnenkort weer in het Tree Climber Adventure Park in Vianden. De zipline van 375 meter is trouwens het einde. Als je die over en over wil doen, kan je een stoeltjeslift nemen naar de top en 150 meter weer naar beneden wandelen.

Als het park niet open is, raden we een bezoek aan het historische stadje Vianden aan. De Ourrivier splitst het stadje in twee. Het glooiende landschap van donkergroene heuvels is in elk seizoen een plaatje. www.visit-vianden.lu

 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

negentien + acht =