Home Lees Far Out Online 2021 > Lente/Zomer Eropuit in Frankrijk – Een en al (bevroren) water

Eropuit in Frankrijk – Een en al (bevroren) water

0
Eropuit in Frankrijk – Een en al (bevroren) water

Water kent in Frankrijk vele gezichten. Van zee tot rivier en gletsjermeer. Al zwemmend, wandelend, fietsen en mountainbikend geniet je er volop van.

Waterpret op het Lac des Vieilles Forges

Dit stuwmeer in het Franse departement Ardennes is een volwaardig alternatief voor wie het te druk vindt aan de populaire Lacs de l’Eau d’Heure in het zuiden van België.

Het Lac des Vieilles Forges heeft een oppervlakte van 150 hectare en je kunt er suppen, kajakken en tal van andere watersporten beoefenen. In een gedeelte van het meer is het in de zomermaanden toegestaan om te zwemmen. De organisatie Cap Ardennes staat in voor de verhuur van materialen en diverse opleidingen. www.cap-ardennes-events.fr

La Vélomaritime

Dit langeafstandsfietspad tussen de Frans-Belgische grens en Bretagne bestaat al enkele jaren maar is pas vanaf dit jaar volledig bewegwijzerd.

Wie de 1500 km lange Vélomaritime helemaal wil affietsen, mag zich opmaken voor een best ambitieuze trip met onderweg iconische sites als de Mont-Saint-Michel, de stranden van D-Day en de kliffen van Étretat. Maar zelfs als je je beperkt tot enkele etappes aan de Côte des dunes de Flandres en de Côte d’Opale, het meest noordelijke gedeelte van de Vélomaritime, geniet je al van weidse uitzichten op haast lege stranden in de omgeving van de Grand Site de France des Deux Caps. www.lavelomaritime.fr

Mountainbiken in de sneeuw

In Les Deux Alpes bevindt zich een van de grootste Europese gletsjers, waar je gedurende het hele jaar kan skiën. En reken maar dat er veel skiërs er de komende maanden hun gemiste wintervakantie op ski’s willen compenseren.

Daarnaast is Les Deux Alpes in de zomermaanden een groot bike park. Liften brengen mountainbikers tot boven de 3000 meter hoogte, waar er keuze is uit meer dan 20 goed onderhouden pistes om af te dalen. Een topevenement om naar uit te kijken, is de jaarlijkse Mountain of Hell. Tijdens deze race dalen honderden mountainbikers aan extreemhoge snelheid de besneeuwde gletsjer af. Spektakel verzekerd! www.les2alpes.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

2 × 3 =