Home Lees Far Out Online 2021 > Lente/Zomer Eropuit in Duitsland – fietsen, wandelen, slapen

Eropuit in Duitsland – fietsen, wandelen, slapen

0
Eropuit in Duitsland – fietsen, wandelen, slapen

Na inspanning komt ontspanning. Dus zochten we behalve twee topactiviteiten ook een fantastische slaapplek in Duitsland voor je uit.

De populairste fietsroutes van Duitsland

De Elberadweg en Weser-Radweg zijn door de Duitse fietsersclub wederom verkozen tot de populairste fietsroutes van Duitsland. Beide voeren je door Nedersaksen, de op een na grootste deelstaat van Duitsland.

Het noordelijke deel van de Elberadweg kun je vanwege de overheersende windrichting het beste bij de monding in de Noordzee beginnen. Vanaf de kustplaats Cuxhaven fiets je door het uitgestrekte fruitteeltgebied Altes Land, met zijn fraaie vakwerkboerderijen, via de havenstad Hamburg richting Niedersächsische Elbtalaue. www.vakantieland-nedersaksen.nl

EifelSpuren

In 2020 opende Nordeifel Tourismus 18 nieuwe wandelroutes: de EifelSpuren. Elke route heeft een ander thema.

Zo wandel je langs indrukwekkende Romeinse overblijfselen op de route Ritter, Römer, Rüben rondom Zülpich, ooit een kruispunt van Romeinse heerwegen. En ervaar je de heilzame werking van water op de Eifelspur Kneippwanderweg in en om Bad Münstereifel. www.eifel.info/nl

Een bijzondere boomhut

Glamping tussen de bomen, dat is wat je te wachten staat in de boomhutten van Baumhausherberge Robins Nest in Witzenhausen, een stadje in de natuurrijke deelstaat Hessen in midden-Duitsland.

Elke boomhut is uniek. Zowel het interieur als het exterieur zijn helemaal handgemaakt. Vanaf het terras heb je een geweldig uitzicht. Het omliggende natuurgebied leent zich uitstekend voor mooie wandel- en fietstochten. Ook de museumstad Kassel ligt vlakbij. www.robins-nest.de

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twaalf − zeven =