Home Featured Eropuit in België – 3 bijzondere buitenavonturen voor deze zomer

Eropuit in België – 3 bijzondere buitenavonturen voor deze zomer

0
Eropuit in België – 3 bijzondere buitenavonturen voor deze zomer
(c) Rivierpark Maasvallei

Genoeg toffe ideeën om je buitenhonger in eigen land te stillen. Te water, te land of in het bos. Maak je keuzen of doe ze deze zomer gewoon alle drie.

Het wilde leven

Wie verlangt naar een natuurlijke levensstijl met minder stress zal zich zeker weten te vinden in het concept van rewilding of de herontdekking van het natuurinstinct.

Als een introductie tot rewilding organiseren Kiki Nandiz en Bert Poffé van Rewilding Drum avontuurlijke dagtochten in het Meerdaalwoud en door andere wouden van ons land. Tijdens zo een dagexpeditie komen heel diverse aspecten van een rewilding lifestyle aan bod: voeding, planten en kruiden, bushcraft en survivaltechnieken. www.rewildingdrum.be

Limburgs wandelwalhalla

Het Nationaal Park Hoge Kempen is een wandelwalhalla. Aan elk van de officiële toegangspoorten stap je een heel ander wandelgebied binnen waar lusvormige wandelingen van 3 tot 14 km zijn uitgestippeld.

Een grotere uitdaging vormt het langeafstandswandelpad dat al die verschillende toegangspoorten en wandelgebieden met elkaar verbindt. Onderweg op dit 74 km lange wandelpad wordt pas echt duidelijk hoe gevarieerd de landschappen in ons enige nationale park zijn. Het ene moment baan je je een weg door heide, terwijl je enkele uren later op de top van een terril staat. Wow! www.nationaalparkhogekempen.be/nl/wandelen

Tegen de afvalstroom in

Brussel ontdekken vanop het water van het kanaal is een surrealistisch avontuur. Maar het wordt nog straffer als je dat doet aan boord van een kajak van Canal it Up. Van 1 tot 31 juli 2021 kan je meedoen aan een Clean Up marathon!

De drijvende krachten achter deze organisatie varen wekelijks met hun kajaks het kanaal af, terwijl ze ook nog eens alle plastic en andere afval uit het water vissen. Dit kajakken om te sensibiliseren staat open voor iedereen en op geregelde tijdstippen kun je tegen de afvalstroom in meevaren. www.canalitup.org

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

een × drie =