Home Featured Voor u getest UYN fietskleding

Voor u getest UYN fietskleding

0
Voor u getest UYN fietskleding
© uynsports.com

De temperaturen lopen weer op, en het voorjaar laat al geregeld zijn zomerse kant zien. Met afgelopen weekend temperaturen tot 25 graden heerlijk weer om de nieuwe UYN-fietskleding te testen. UYN? Juist, dat staat voor Unleash Your Nature.

UYN is een innovatief en high-end Italiaans merk dat sportkleding ontwikkeld en produceert om te lopen, fietsen, wintersporten en fitness-sporten. Het bedrijf is zeer innovatief en beschikt zelfs over een eigen development centrum: ‘AREAS – Academy for Research and Engineering in Apparel and Sport’.

Met meer dan 50 jaar ervaring is de productiemethode zo verfijnd dat deze internationaal bekend staat voor zijn ultrahoge kwaliteitsnormen. Professionele wielerteams als Team Israël Start-Up Nation zijn overtuigd van de kwaliteit en het comfort van de high-tech producten van UYN en dragen deze Giro d’Italia UYN underwear, sokken en schoenen.
Tijdens het fietsen kunnen weerscondities snel veranderen, van zonnig en warm tot regen en ijskoud. Een goede productkeuze is dan ook essentieel voor een comfortabele rit. En het begint allemaal met een goede basislaag.

© uynsports.com
© uynsports.com – Underwear

UYN MOTYON 2.0 UNDERWEAR
De Motyon baselayer collection is ontwikkeld voor een brede doelgroep van recreanten tot topsporters bij sporten in gemiddelde tot hoge temperaturen. UYN underwear is gemaakt uit een bio-based NATEX weefsel, dit is 25 lichter dan nylon en droogt 50% sneller. Dit zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur gereguleerd wordt, en het lichaam koel en droog blijft tijdens de activiteit.

Achter het aansprekende ontwerp (al blijft dit een persoonlijke smaak) schuilen interessante technologieën. Zo vind je aan de binnenkant kleine 3d ‘ribben’ in het weefsel die ervoor zorgen dat er een minuscule ruimte ontstaat tussen de stof en je huid – en dat zorgt weer voor een optimale ventilatie – dat weer bijdraagt aan het overall comfort.
Geen irritatie door stiksels of naden, maar een schouderdeel dat uit één stuk bestaat en je alle bewegingsvrijheid en comfort geeft wat je nodig hebt (Hypermotion). Dit voel je tijdens de rit, zeer comfortabel te noemen zonder te overdrijven. De Coolvent structuur op je borst zorgt dat zweet snel wordt opgenomen en verdwijnt via de luchtdoorstroming. Fijne verkoeling en een droge huid. De Spacer Feeline zorgt dan weer dat op je rug de lucht optimaal kan circuleren.

Let op, bekijk de size guide op de UYN website alvorens je besteld. Waarschijnlijk moet je een of twee maten groter bestellen dan je gewend bent. De Motyon baselayer die wij testten paste goed op het bovenlichaam, maar viel qua lengte iets langer uit dan nodig.

© uynsports.com
© uynsports.com – Shirt and Bib

UYN GRANFONDO SHIRT
Dit Granfondo shirt biedt comfort en functionaliteit, en is beschikbaar in vier stijlvolle designs waarbij zwart gecombineerd wordt met grijs, geel, blauw of rood. Net als de meeste wielershirts vind je drie tasjes op je rug, afgewerkt met een reflecterende rand voor extra zichtbaarheid in het donker.

Net als bij de UYN Motyon Underwear profiteer je bij dit shirt ook van de Coolvent en Hypermotion technologie. Als extra feature beschikt het shirt over Drylight. Een extreem absorberende breitechnologie die rond de oksels zorgt voor de afvoer van transpiratie.
Qua lichaamslengte van onze testpersoon adviseert de UYN size guide een XXL. (Waar voor onze testpersoon normaal een L of XL volstaat.) Rond het bovenlichaam zit het shirt goed, zeker niet te strak. Het shirt is echter veel te lang, achteraf had een XL zeker volstaan. We adviseren goed te passen en vergeet hierbij niet om rekening te houden met het doorzakken van de rugtasjes als je er voedingsrepen of een telefoon in stopt.

Opletten bij bestellen dus, maar voor de rest een shirt boordevol innovatie en doet wat moet – zorgen voor een comfortabele rit! Vergeet niet voor bijpassende sokken te kijken, UYN heeft sokken voor elk seizoen.

© uynsports.com
© uynsports.com

RIDEMILES BIB SHORT
Je staat er soms versteld van hoeveel is nagedacht voordat een kledingstuk op de markt komt. De Ridemiles fietsbroek is zo’n product, verrassend veel handige innovaties die je maximaal fietscomfort bieden.

De bib bestaat uit verschillende weefseldichtheden, waardoor op strategische plaatsen het ademend vermogen vergroot wordt. Verder zijn ook de ultradunne bretels zeer luchtdoorlatend en zeker niet te strak. Het deel rond de heupen is uit één stuk gemaakt, hierdoor geen storende naden of inboeten op het draagcomfort. Deze Ultramotion Technologie geeft je optimale bewegingsvrijheid.

De tweedelige HC120 PAD is anatomisch voorgevormd en bestaat uit een stevige schuimlaag met daar overheen een antibacterieel micro-weefsel. De bib bestaat uit ademend materiaal en droogt snel. We hebben dan ook een heerlijke fietstocht gehad zonder enige last van schuren.

Als je de maattabel op de UYN-website volgt ben je mogelijk geneigd een iets grotere maat bestellen dan normaal. Maar die zit dan ook prima – tenminste zo mochten wij vaststellen tijdens de test.

Na een rit van 100km en 800 hoogtemeters bij 25 graden mogen we concluderen dat de belofte op gebied van vocht-afdrijvende en ventilerende werking zeker is nagekomen. Ook werd het lichaam tijdens de rit op temperatuur gehouden dankzij de isolerende werking, zonder dat het te warm werd.

Alles bij elkaar heeft UYN prima producten geleverd, producten die je helpen nog meer van je sport te genieten. De producten zijn bovengemiddeld geprijsd, en bevinden zich soms in het hogere segment. Echter, de prijs-kwaliteitverhouding is wat ons betreft in orde, door een goede uitrusting haal je zoveel meer voldoening en plezier uit je sportbeleving, dat is de investering het zeker waard.

In deze store locator vind je waar UYN verkocht wordt bij jou in de buurt.
Geen winkel dichtbij? Bekijk dan de online shop van UYN.

© uynsports.com
© uynsports.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee × 2 =