Home Featured Getest! Regatta’s Blackfell III 20l Hydropack dagrugzak

Getest! Regatta’s Blackfell III 20l Hydropack dagrugzak

0
Getest! Regatta’s Blackfell III 20l Hydropack dagrugzak

Een dagrugzak om mee te lopen, te fietsen, te wandelen, te hiken… Uiteraard dat we er liefst voor elke activiteit eentje hebben. Maar wij waren benieuwd of een goede wandel/hikerugzak ons ook hardlopend kon plezieren. Regatta’s Blackfell III 20l Hydropack is ons ‘slachtoffer’ van dienst.

De Regatta’s Blackfell III 20l Hydropack op papier

De Blackfell III 20l van Regatta is al jaren een favoriet onder buitenliefhebbers. Met een capaciteit van 20 liter kan je er alle essentiƫle dingen voor een dag weg in kwijt. Het materiaal is van stevig ripstop. De rugzak heeft een groot vak met ritssluiting, een voorvak met rits en twee mesh zijvakjes. De schouderbanden zijn verstelbaar en voorzien van een zachte padding voor extra comfort. het Mesh Air Vent-rugsysteem ventileert goed en houdt je rug droog.

De tester

Regatta’s Blackfell III 20l Hydropack getest!

De eerste indruk

Eenmaal uit de verpakking valt het frisse blauw meteen op. Ruim is de rugzak absoluut. Behalve een extra truitje stop ik er snacks in voor onderweg, mijn sleutels, telefoon en de drinkzak natuurlijk. Het aparte voorvak is superhandig voor spullen waar je graag snel bij wil zijn. De schouderbanden en de heupband zijn voorzien van zachtere, dikkere delen, wat het comfort waarschijnlijk ten goede komt. Licht is de rugzak ook: leeg weegt hij slechts 500 gram, wat voor een rugzak met een inhoud van 20 liter niet veel is.

In de praktijk

Voor ons eerste gezamenlijk loopje trekken we naar het Middelheimpark. Hier lopen we doorgaans een marathonwaardig rondje. Het park is meer dan 20 voetbalvelden groot – 30 hectare om precies te zijn – en variatie is er genoeg. Het lastigste is nog om niet om de vijf voet stil te staan, bij weer een volgend kunstwerk. Het park Den Brandt en Vogelenzang zijn ook vlakbij, dus wie wat meer bomen en bossen wil, kan ook daarheen.

De belangrijkste test voor wie een dagrugzak zoekt om ook mee te hardlopen, is comfort. Als een rugzak niet lekker zit, heb je er niet echt veel aan. Wat dat betreft zijn we meteen content. De heupband komt bij mij iets boven de heupen uit, wat ik eigenlijk prettiger vind. de schouderbanden, heup- en borstgordel zijn ook allemaal verstelbaar.

De drinkzak van 2 liter heb ik voor de test volledig gevuld. Ondanks het extra gewicht blijft de rugzak comfortabel om dragen. Het drinksysteem vinden we ook belangrijk, uiteraard. En dat werkt gewoon hoe het moet. Het bijtventiel laat makkelijk water door en sluit ook lekvrij af. De opening mocht wat mij betreft iets groter zijn, om de zak goed schoon te maken. Maar als je de waterzak elke keer zorgvuldig leegmaakt, zou dat geen probleem mogen zijn.

Opbergruimte is er zoals ik al zei genoeg en het voorvak vinden we handig. Misschien was de versie van 12 liter voldoende geweest, maar de 20 liter lijkt me wat veelzijdiger en absoluut zeer geschikt voor wandeltochten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee + veertien =