Fiets Dwars door Drie Landen met Broederlijk Delen

Fiets Dwars door Drie Landne met Broederlijk Delen
(c) Broederlijk Delen/Thomas De Boever

Wegfietsers, mountainbikers en gravelbikers opgelet! In het weekend van 27-29 augustus fietst Broederlijk Delen Dwars door Drie Landen. Het wordt een prachtige tocht van 350 km in de streek rond het Drielandenpunt, met stevige kuitenbijters, zalige vergezichten en toffe trails. Met je inschrijving engageer je je om per teamlid € 350 in te zamelen voor de projecten van de ngo.

Recht op voedsel, een duurzaam beheer van natuurlijke rijkdommen en inspraak en vrede. Dat zijn de focusthema’s van Broederlijk Delen. Hiervoor werkt de Vlaamse ngo samen met zo’n 130 lokale organisaties in Afrika, Latijns-Amerika en Israël-Palestina. In Vlaanderen verricht Broederlijk Delen hoofdzakelijk politiek werk, doet de ngo aan beleidsbeïnvloeding, sensibiliseren en probeert ze aan te zetten tot actie.

Voor velen blijft een duurzame wereld zonder ongelijkheid een ‘ver van hun bed’-show. Daarom geeft Broederlijk Delen sportievelingen met het hart op de juiste plaats de kans om op een actieve manier kennis te maken met hun projecten en partnerorganisaties. Hiertoe organiseert de Broederlijk Delen regelmatig toffe activiteiten. Zet het eerstvolgende event – Dwars door Drie landen – alvast op je agenda!

Zalige routes en flinke kuitenbijters

Bewonder de imposante Boudewijntoren, trotseer de Zuid-Limburgse hellingen uit de Amstel Gold Race en doorkruis de uitgestrekte bossen van de Hoge Venen en de Eifelregio. Dit alles met de mooie setting van de Molen van Medael als uitvalsbasis. Eén ding is zeker: tijdens Dwars door Drie Landen ga je je geen moment vervelen.

Het weekend van 27 t/m 29 augustus hebben deelnemers  een pak hoogtemeters voor de boeg. Dagelijks kan je kiezen uit een kortere of een lange etappe voor wegfietsen (95-105 km en 1200 hm per dag OF 145-155 km en 2000 hm per dag), gravelbiken (75-85 km en 1200 hm per dag OF 115-125 km en 2000 hm per dag) of mountainbiken (70-80 km en 1200 hm per dag OF 95-105 km en 2000 hm per dag). Kies je uitdaging!

Partners en projecten die je steunt

Deelnemers engageren zich om per teamlid € 350 in te zamelen voor de projecten van Broederlijk Delen. De ngo ondersteunt om en bij de 130 lokale initiatieven in 13 landen. Lokale projecten, omdat Broederlijk Delen gelooft dat de mensen zelf het beste weten hoe ze de dingen kunnen aanpakken, met de nodige steun.

Enkele voorbeelden van wat jouw bijdrage kan betekenen? € 25 bekostigt een tweedaagse vorming voor een boer in Congo over hoe hij het best in dialoog kan treden met lokale overheden. € 40 is voldoende voor een meerdaagse theaterworkshop aan een jongere in Palestina. Met € 140 investeer je in een gemeenschap in Bolivia die haar eigen zaden wil registreren.

Dwars door Drie Landen met Broederlijk Delen / Foto: Thomas De Boever

Dwars door Drie Landen praktisch

  • Wanneer? 27-29 augustus 2021.
  • Plaats van afspraak? Molen van Medael, Rue de Rémersdael 98, 4852 Hombourg.
  • Fietsdisciplines? Wegfietsen, gravelbiken of mountainbiken.
  • Afstanden? Voor elke discipline kan je dagelijks kiezen uit een korte(re) of een lange afstand.
  • Prijs? Inclusief 2 overnachtingen, maaltijden van vrijdagavond tot zondagmiddag, verzekering, technische bijstand en gebruik Garmin gps: € 280 p.p. Daarnaast engageer je je om minstens € 350 per persoon sponsorgeld in te zamelen.
  • Meer info en inschrijvingen? www.dwarsdoordrielanden.be

Zin in meer?

Broederlijk Delen organiseert dit jaar nog twee ‘Dwars door’-events! Met jouw deelname engageer je je bovendien om minstens 1.000 euro in te zamelen. Met deze gerichte steun geef je boeren in de partnerlanden van Broederlijk Delen een kans om hun eigen plannen te realiseren.

Dwars door Oeganda

Van 11 tot en met 23 augustus kan je met Broederlijk Delen compleet georganiseerd op mountainbikereis naar de parel van Afrika: Oeganda! Onderweg ontdek je al het moois dat dit land te bieden heeft en maak je kennis met de partnerorganisaties van Broederlijk Delen. De route neemt je mee van het groene en heuvelachtige Westen naar de uitgestrekte droge savanne in het Noorden. 500 km fietsen op tien dagen tijd is uiteraard een sportieve inspanning van formaat. Een goede conditie is dus vereist.

Dwars door Senegal

Dit jaar staat voor het eerst ook Dwars door Senegal op het programma. Een gloednieuwe twaalfdaagse mountainbiketocht door het land van de gastvrijheid. Deze mountainbikereis gaat door van 24 november tot en met 5 december. Fietsen doe je door het goudgele zand,
langs eeuwenoude baobabs, gezellige vissersdorpjes, delta’s met honderden vogelsoorten en vooral warme inwoners! Onderweg maak je kennis met enkele van de projecten die Broederlijk Delen samen met haar lokale partners steunt. Een eyeopener!


Dwars door Drie Landen in beeld

De foto’s van Dwars door Drie Landen zijn van Thomas De Boever. Die van Oeganda van Broederlijk Delen zelf en Lionel Croes trok de foto (mama en dochter voor hut) in Senegal.

Zuid-Tirol