10 x slapen onder de sterren in Zwitserland!

10 x slapen onder de sterren in Zwitserland!

Schaapjes tellen rustgevend? Wat dacht je van sterren tellen?! In Zwitserland kan je deze zomer in 50 “Million Stars Hotels” terecht, stuk voor stuk unieke overnachtingsplekken middenin de ongerepte natuur die je een spectaculair en onbelemmerd uitzicht bieden op de sterrenhemel. We zochten 10 favorieten voor je uit.

Million Stars Hotel – Slapen onder de sterren in Zwitserland!

Van tiny houses en cubes tot ‘bubbles’, rooftop kamers tot outdoorbedden en tenten in de boom of aan de rotswand: Zwitserland biedt deze zomer de origineelste overnachtingslocaties. Zo’n 50 ‘hotelkamers’ maken deel uit van het Zwitserse Million Stars Hotel en hebben één zaak gemeen: een spectaculair en onbelemmerd uitzicht op de sterrenhemel.

De kamers, telkens voor twee personen, liggen verspreid door het land, op de meest uiteenlopende locaties: middenin de stad, aan of op het water, bovenop een berg, in het bos of op het platteland. Nabijgelegen hotels, berghutten en boerderijen bieden zowel sanitaire voorzieningen als ontbijtservice. Boeken kan via MySwitzerland.com/millionstarshotel. De kamers zijn tot uiterlijk eind oktober 2021 beschikbaar, afhankelijk van de locatie.

Onze top 10!

Zwitserland Portaledge OvernightPortaledge overnight, St. Gallen

Eentje voor durvers! Wie bekend is met de klimsport is deze constructie niet vreemd. Deze tent is bevestigd aan de muur van een klif. Onder je bevindt zich het Rheindal. Boven je… een oneindige sterrenhemel.

Na een eenvoudig, heerlijk diner nestel je je in het adelaarsnest en geniet je als een echte klimmer van het nachtelijke uitzicht en de rust. Het platform is uitgerust een comfortabele slaapmat, veiligheidsuitrusting en een openluchttoilet. Een gediplomeerde berggids of kliminstructeur staat de hele nacht voor u klaar. De volgende ochtend word je gewekt door de zon. Na een korte abseil geniet je van een lekker ontbijt.

Zwitserland Momo BellavistaMomo Bellavista, Ticino

In de avontuurlijke bestemming Ticino kan je de nacht doorbrengen in een elegante houten chalet met een glazen dak. Het mooie bouwwerk ligt middenin het bos op een hoogte van 1202 m nabij het middenstation Bellavista.

De omgeving schotelt je ook nog eens een prachtig panoramisch uitzicht voor dat zich uitstrekt van de Povallei tot aan de Alpen. Het ontbijt en een mand met lokale producten zijn in de prijs inbegrepen. Op het terras kan je barbecueën. Toiletten voor gasten liggen op ongeveer 20 meter van de chalet.

Zwitserland Beehive, GrindelwaldBeehive, Grindelwald

Wist je dat bijen het binnenklimaat van hun korf het hele jaar door rond de 25-35° C weten te houden, ongeacht te buitentemperatuur? Zulke tropische temperaturen gaan we je in de bergen niet beloven, maar wat wel is gegarandeerd in deze bijenkorf van 100% Zwitsers hout, is het fenomenale uitzicht.

Het dak bestaat uit een ovale glasplaat van circa 2 m2 met uitzicht op de sterrenhemel. Buiten kijk je aan tegen de noordwand van de Eiger. Ook niet verkeerd! De accommodatie is goed voor twee personen. Je kan gebruikmaken van het sanitair van de ernaast gelegen jeugdherberg.

Sterngückerbett Lötschenpass, Wiler (Lötschen)

De Lötschenpasshut ligt op 2690 meter hoogte tussen het Gasterndal en het Lötschendal. Hier kijk je uit op de vierduizend meter hoge toppen van het Wallisgebergte. Omdat de berghut alleen te voet bereikbaar is, is dit een perfecte plek om te ontspannen en je batterijen weer op te laden.

Het tweepersoonsbed in openlucht, dat uitkijkt op de sterrenhemel, staat op de helling voor de Lötschenpasshut en biedt een prachtig uitzicht op de vierduizenders en het lagergelegen meertje. ’s Avonds kleurt de zonsondergang de flanken rozerood en met een beetje geluk zie je voor de hut steenbokken opduiken. Warmwaterkruiken en dikke dekens houden je ’s nachts warm.

Outdoorbed en Cube Aletsch Eggishorn, Fiesch

Cube Aletsch is de naam van een unieke overnachtingsplek op de Eggishorn. je verblijft in ene gezellig kubushuisje vlakbij de beroemde Grote Aletschgletsjer op meer dan 2800 meter hoogte. Het uitzicht strekt zich uit van de machtige Walliser tot de Berner Alpen, inclusief de Matterhorn, Jungfrau, Mönch en Eiger.

’s Nachts val je in slaap vallen onder de sterrenhemel. Dankzij de unieke ligging, ver weg van steden en andere lichtbronnen, is hier nauwelijks lichtvervuiling. Er is zelfs een bubbelbad. Om ’s avond de zonsondergang te bewonderen, genietend van een goed glas lokale wijn. Toilet en douche zijn aanwezig. Gasten krijgen een picknickmand gevuld met lokaal eten en kunnen ontbijten in Hotel Alpenlodge Kühboden op de Fiescheralp.

Zwitserland Rooftop glamping @hansundulrichRooftop glamping @hansundulrich, Obergoms

Luxe glamping op het dak van een in onbruik geraakte vliegtuighangar – allemaal dankzij Hans en Ulrich. De ongebruikelijke, volledig natuurlijke locatie belooft een bijzondere overnachtingservaring in Obergoms.

Een enorme panoramische raam biedt vanuit het bed een onbelemmerd uitzicht op de sterrenhemel en de omliggende bergen. Het gebied is een paradijs voor natuurliefhebbers en actievelingen, met diverse wandel- en fietsroutes voor je spreekwoordelijke deur. De beste manier om de avond af te sluiten, is op de grote schommel buiten. Ook in de winter is dit overigens een topplek! De Zweedse kachel houdt de ruimte warm. De koelkast bevat regionale specialiteiten.

Zwitserland Tiny House Gondel BrunniTiny House Gondel Brunni, Engelberg

De kabelbaancabine van de oude Brunni-kabelbaan werd in een jaar tijd liefdevol omgebouwd tot een #TinyHouseGondola. De rustplaats van deze in onbruik geraakte cabine is zeker niet verkeerd, getuige het inspirerende bergpanorama.

Het tiny house heeft alles wat je nodig heeft voor een unieke nacht, bungelend aan een dikke kabel: een comfortabel en knus tweepersoonsbed, comfortabele meubels, een kleine keuken, opslagruimte, verwarming en nog veel meer. Het 360 graden uitzicht op het Engelberg-bergpanorama en de sterrenhemel krijg je er ‘gewoon’ bij.

Zwitserland Emmental's sleeping cheeseEmmental’s sleeping cheese, Wasen im Emmental

Zin om te overnachten in een Emmentaler kaas? Deze ‘kaasblok’, gemaakt van hout en perspex, bevindt zich midden in de ongerepte natuur en biedt dankzij het glazen dak een fantastisch uitzicht op de sterrenhemel.

Door de gaten in de zijwand kan je ook vanuit je bed de glooiende Emmentaler heuvels in de legendarische regio Lüderenalp bewonderen. Deze unieke slaapplek bevindt zich op een open plek in het bos op een hoogte van 1050 meter, 20 meter van Gasthof Kuttelbad, een 200 jaar oud pension. In slaap vallen doe je met het geruis van de bomen en het getjilp van krekels. Sanitair (toilet en douche) zijn aanwezig in het naastgelegen gasthuis.

Zwitserland Ai Güz, CastasegnaAi Güz, Castasegna

Back to basics gaan in dit knusse houten huisje zal je altijd bijblijven. De hut staat middenin een van de grootste tamme kastanjebossen van Europa en is gemaakt van lokaal hout door timmerlieden uit de vallei. Waar de gekke vorm is op geïnspireerd? Op de vorm van de Bregaglia-toppen die deze magische plek omringen.

Direct naast de deur heb je toegang tot een composttoilet en vers water. Als het weer het toelaat, kan je buiten een vuurtje aansteken en een maaltijd bereiden boven open vuur. Nu je bushcraftskills nog oefenen om dat vuurtje zelf aan te steken (zonder aansteker en aanmaakblokjes…).

Zwitserland Bubble Hotel Kartause IttingenBubble Hotel Kartause Ittingen,
Warth-Winingen

Thurgau Bubble Hotels laten je slapen op de mooiste plekken, middenin de tuinen, boomgaarden of wijngaarden van Thurgau, hoog boven het meer en altijd onder de wijd open lucht.

De tenten staan ​​op rustige en afgelegen locaties op het terrein van verschillende partnerbedrijven. Zo ben je ondanks de transparante bubbelmuren verzekerd van de nodige privacy. Met uitzicht over de wijngaarden naar de rivier de Thur, ligt dit hemelbed in een prachtige natuurlijke omgeving. Twee e-bikes zijn beschikbaar vanaf 10.00 uur op de dag van aankomst tot 10.00 uur op de dag van vertrek. Een toilet en douche zijn vlakbij.

En… welke unieke plek wordt het?

Zuid-Tirol