Home Anders Outdoor Op de wandelbucketlist van komoot: alle nationale parken van Nederland!

Op de wandelbucketlist van komoot: alle nationale parken van Nederland!

0
Op de wandelbucketlist van komoot: alle nationale parken van Nederland!

Wist je dat… buurland Nederland maar liefst twintig nationale parken telt? En dat er in de komoot-app al 21 te vinden zijn? Dat komt omdat het jongste nationaal park van Nederland, NP Hollandse Duinen, nog niet op het officiële lijstje van nationale parken staat. Maar laat dat je er vooral niet van weerhouden om te snuisteren door deze uitgekiende Collectie. Beter nog: laat je inspireren en maak je eigen bucketlist!

Collecties op komoot zijn niet zomaar bijeengeraapte routes met hoogtepunten. Het unieke aan komoot is dat de content en ervaringen van gebruikers komt, jouw mede-avonturiers dus! De inspiratie is echt en authentiek, sportspecifiek en vertelt je wat er in een regio allemaal te zien en ontdekken valt.

Door alle Nederlandse Nationale Parken

Zo ook voor de Collectie van Sabina ‘Door alle Nederlandse Nationale parken’. Eerst wat statistieken. Sabina heeft voor deze collectie namelijk 21 wandeltochten gepland – jawel, één wandeling in elk nationaal park. Goed voor circa 320 km en bijna 83 uur wandelplezier. Niet dat het om de getallen gaat, verre van. Maar dat geeft je een idee moest je van Sabina’s bucketlist meteen de jouwe wil maken.

<

Het mooie is trouwens dat je:

  • Collecties van komoot één-op-één kan opslaan zodat je ze later snel kan terugvinden.
  • Ook de routes (Tours) afzonderlijk kan opslaan vanuit de feed van een collectie.
  • Je opgeslagen routes makkelijk naar wens kan aanpassen, als je bijvoorbeeld het start- of eindpunt wil veranderen of waypoints wil toevoegen.

Ook mooi: Far Out-lezers kunnen gebruikmaken van een handige kortingscode voor een gratis regiopakket van komoot. Ga naar www.komoot.nl/g en voer de code FAROUT21 in om je gratis regiopakket met offline kaarten te kiezen (voor nieuwe gebruikers, code geldig tot 31/12/2021, waarde € 8,99).

Zorgvuldig uitgekozen verzameling

Sabina koos haar Tours zorgvuldig. Sommige van de nationale parken in Nederland zijn vele hectaren groot. Het bos-door-de-bomen-gevoel steekt dan al snel de kop op. Variatie is Sabina’s toverwoord.

Sommige routes zijn vrij kort (pakweg 8 km), de meeste ruim dubbel zo lang met een uitschieter over de Sallandse Heuvelrug, tussen de Hanzesteden Deventer en Zwolle, van ruim 40 km.

Op de ene route tref je veel water – het is tenslotte Nederland. De andere voert je door bossen, vennen en duinen. En in het NP Oosterschelde kan je zelfs bruinvissen zien! Bruinvissen zijn overigens geen dolfijnen, maar walvisachtigen. Kijk, zo leren we ook weer wat bij.

Voorlopig favoriet

Twee van de zeven Nederlandse parken die Sabina reeds heeft bezocht, hebben haar wandelhart écht gestolen. Ten eerste het Nationaal Park Drentsche Aa. Hier vind je bloemrijke hooilanden en prachtige beekdalen. En nergens anders vind je zoveel prehistorische overblijfselen zoals hunebedden en grafheuvels als in dit gebied.

Op nummer twee staat het Nationaal Park Schiermonnikoog, gelegen op het gelijknamige Waddeneiland. Klein, maar fijn. Bovendien vind je hier ondanks de kleinschaligheid een enorme verscheidenheid aan landschappen en meer dan 300 vogelsoorten.

En wat te denken van de eindeloze zandvlaktes van de Loonse en Drunense Duinen of de ontelbare grote grazers in Nationaal Park Nieuwland, beter bekend als de Oostvaardersplassen?

Inspirerende Collecties

Goesting gekregen om op ontdekking te gaan en/of anderen te inspireren? Haal inspiratie uit de inspiratiefeed en ga op ontdekking in je eigen regio. In komoot vind je tal van bestaande routes, die je perfect kan aanpassen aan je eigen wensen. Op je telefoon vind je Collecties door op “Vind je volgende avontuur” te klikken in het startscherm en vervolgens de gewenste sport en locatie aan te geven.

Zie je een leuke Collectie in de feed? Sla hem meteen op of bekijk eerst de Tours in de Collectie om al een beeld te vormen. Je kan ook individuele Tours openen, apart opslaan en van A tot Z bewerken. Zelf een Collectie maken (voor gebruikers met een Premium-abonnement), doe je door Tours met hetzelfde thema of in dezelfde regio te combineren tot een verzameling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

19 − twaalf =