Home Anders Outdoor Team Far Out verslag Hike Like A Giant 2021 – 1st edition

Team Far Out verslag Hike Like A Giant 2021 – 1st edition

0
Team Far Out verslag Hike Like A Giant 2021 – 1st edition
© LUCID

EINDELIJK! De first ever Hike Like A Giant georganiseerd door We Are Outsiders in samenwerking met de K2 de Kampeerder en We Are Hooked, vond afgelopen weekend plaats. Far Out was erbij. Hier ons verslag.

Tekst: Ben Van Dyck / Foto’s: Lucid

Net zoals vele andere events werd de eerste editie van HLAG van 2020 verschoven naar 2021. Maar uitstel is geen afstel, zeker niet met een bezieler zoals Tim Zeegers (the godfather of enthousiasme), en dus trokken de Giants afgelopen weekend op avontuur in de Hoge Venen. Deze valse start van 2020 zorgden misschien wel voor wat extra stress bij de organisatie omdat verwachtingen van de Giants, na zolang wachten, hoog gespannen stonden!

Deze avontuurlijke driedaagse hike met eigen rugzak in het wildste stuk natuur van het land, de Hoge Venen en een klein beetje Duitse Eifel, is eigenlijk een mentale outdoor rollercoaster vanaf de eerste minuut tot ver nadat onze weergalmende vreugde klanken zijn uitgestorven in de bossen rondom.

 

Een voorproefje van deze Giant days kon je al lezen via:

Hike Like A Giant – in 3 dagen 75 km trekken in de Hoge Venen

Wij zijn alvast hooked, maar de echte verhalen zitten bij de Giants. Far Out trok er op uit om enkele reviews aan de haak te slaan. Onderweg trokken we ook enkele gave plaatjes, die je kan zien in deze fotogalerij.

September!

Johan: De zon is niet meer zo onverbiddelijk, het licht wat zachter, de ochtendmist die langzaam uit het dal verdwijnt. Een enkele hagedis die de voorbije stappende wandelschoen niet vreest en weg ritselt van het knuppelpad, maar in de warmte blijft van de najaarszon. De geur van varens. De turfbruine waters die met de wandelaars klaterend afdalen naar de kampplaats. Een vuur, een pint, een oehoe die roept vanop de rotsen boven de tenten.

De Hoge Venen zijn altijd een bezoek waard, en het Hike Like A Giant wandelevenement tekende een prachtige eerste editie overheen het plateau en in zijn ingesneden valleien.

Oldschool Giant

Egidius: ‘Grenzen verleggen’… als enige Hollander in een groep Belgen deelnemen aan een pittige hike in de idyllische Hautes Fagnes en dan ook nog de oudste zijn… Amai, dat is een uitdaging of een beproeving of beiden… Letterlijk en figuurlijk.

Het is maar hoe je je opstelt. Het is ‘geven en nemen’, vele uren afzien met een stevige bepakking. Het voorrecht om te mogen genieten van een magische mix van natuurlijke schoonheid, prachtige bivakplekken, culinaire verzorging, top muziek rond het kampvuur en aangenaam gezelschap bovenal… Overdag zweten van warmte en inspanning, ’s nachts de kou doorstaan met zeven lagen kleding, ook dat is ‘grenzen verleggen’.

Het was een persoonlijke beproeving, maar een niet te missen event door de gastvrijheid van alle wandelmaatjes en de geweldige verzorging door de crew van WeAreOutsiders.

Loesje zegt het pakkend: “Een grens is eigenlijk de behoefte om verder te gaan…”

Volgend jaar weer van de partij !

Fysieke beproeving

Astrid: Bleinen! Pijn! Afzien! Modder! Natte voeten! Maar ook: verwondering over de mooie natuur, lieve vrienden, lekker eten, heerlijk knus slapen, onbekende solidaire mede stappers die je even afleiden van de pijn (bedankt Nora en Egidius!), hagedisjes en eekhoorns die wegschieten, Vlaams muziektalent.. Dat was HLAG 2021 voor mij. Een belevenis!

Connecting people

Maya: Van je passie je beroep maken, velen dromen ervan maar Tim Zeegers, de bezieler van We Are Outsiders, heeft de stap gezet. Dit komen we te weten tijdens een van de vele gesprekken tijdens Hike Like a Giant.

Want dit weekend draait niet enkel om wandelen in de natuur maar ook om connecteren, verbinden met anderen.

Het connecteren start al de avond voor vertrek in Bar à Bout des Charmilles in Ovifat. We ontdekken daar dat achter de organisatie van We Are Outsiders een hele crew schuilgaat van mensen die dezelfde passie delen.

Diezelfde avond leren we Egidius kennen, een Nederlander van 68, wat hem de oudste deelnemer maakt. We nemen hem op in ons wandelgroepje en luisteren tijdens het wandelen geboeid naar al zijn voorgaande avonturen. Er worden zelfs plannen gesmeed voor een nieuwe hike in de Dutch Mountains.

Elke wandeling start ik stiekem met het einde voor ogen, straks gezellig samen een pintje drinken aan het kampvuur, weer met anderen connecteren, me laten inspireren, leren, …

“There is no wi-fi in the forest but we promise you will find a better connection.”

Slow travel!

Ben: … En ben je er klaar voor, zie je het zitten? Is een van de eerste vragen die me gesteld wordt bij binnenkomen in de bar. Het is donderdag avond en er hangt nog mist in mijn hoofd van de werkweek. Overpeinzend, met vage blik in de ogen, flitsen de MTB en trailavonturen me voorbij. Wandelen … niet lopen, maar wandelen, echt? Prestatiedrang onderdrukkend, laat ik me langzaam onderdompelen en weken in het WAO soepje tot ik gaar genoeg ben voor slow travel. Een kleurenpalet, RAL waaier waardig, ontvouwd zich op mijn netvlies, sounds of nature ontspant rusteloze trommelvliezen, tijd rekt uit tot een nieuwe geestelijke dimensie…

Puur

Kathelijne: Daar zaten we dan, een pintje drinken, 27 km in de benen terwijl we naar de Sjampetter en zijn team aan het staren waren. Zij stonden in het midden van het kampvuur tussen de kolen de forellen, de patatjes, de spitskool klaar te maken voor ons avondmaal. Het gevoel dat we toen voelde was puur en dat straalt heel dit event uit. Het was thuiskomen met hele fijne mensen om me heen. Wonderlijke routes ontdekt tussen de honderden varens, culinair gegeten, slappe lach aan het kampvuur, en een legendarisch optreden bij maanlicht van Koen en Noemie (aka Birds that change colour en Reena Riot). Geluk is groots in de kleine dingen.

Travel light

Inge: Ik wandel veel maar nam nooit eerder  deel aan een wandelweekend. Het concept sprak me wel aan: veel wandelen én kamperen maar niet sleuren met zware bagage. Ik heb me  enorm goed geamuseerd en aangenaam verrast door de geweldige organisatie. Nooit gedacht dat ik zo lekker zou eten tijdens een trektocht.

Hike Like A Giant 2022

  • Wanneer? 16, 17, 18 september 2022
  • Zullen ze er dus opnieuw op uit trekken. Waar, wat en hoe vernemen jullie later wel, maar SPREAD THE WORD
  • Inschrijven via de website https://weareoutsiders.be
  • Inschrijven? Gewoon doen! Geloof ons, een hike als deze ga je niet snel vergeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twintig − drie =