Home Anders Outdoor Een spannende herfstvakantie in de Jura

Een spannende herfstvakantie in de Jura

0
Een spannende herfstvakantie in de Jura
Pays de Gex- Monts-Jura

De herfst is hét seizoen bij uitstek om te genieten van een natuurvakantie in het Juragebergte. Maak van de gelegenheid gebruik om nieuwe outdooractiviteiten te proberen, zoals de Jurassic Velotours of de reuze-tokkelbaan: maak u klaar voor een fietstocht langs het water of een sensationele activiteit.

Via de nieuwe fietsroutes van Jurassic Velo Tours ontdekken fietstoeristen de natuurlijke en culturele rijkdommen van de Montagnes du Jura. U maakt er tussenstops om trekpleisters als het Fort des Rousses of de Belvédère des 4 lacs te ontdekken, maar ook minder bekende plekjes met een waterbron hier of een veengebied daar. En met de fiets is het allemaal nog meer genieten. De kilometers vliegen zonder enige inspanning voorbij dankzij de elektrische fietsen die langs heel het parcours te vinden zijn.

Alles is aanwezig voor een heerlijke reis door deze streek van meren en watervallen: 29 routes om te rijden, 1000 km aan kleine paadjes en weggetjes om even op adem te komen, meer dan 100 bezienswaardigheden om te ontdekken, 1 mobiele App om niks te hoeven missen en elektrische fietsen voor nog meer plezier. Dus pak uw fiets maar vast! Op naar de meertjes van Abbaye, Frasne of Chancia in het gebied van Terre d’Emeraude… voor lustochten van 16 tot 60 km.

Maud HUMBERT - BFC Tourisme
Maud HUMBERT – BFC Tourisme

 

 

 

 

 

 

Een adrenalinestoot van 1 minuut
Tussen een bergpas en het daaronder gelegen dorp daalt u op topsnelheid af via een dubbele reuze-tokkelbaan. Liefhebbers van adrenalinestoten suizen hier langs twee kabels met twee of vier personen van de Col de la Faucille richting het centrum van Mijoux, in het Pays de Gex.

De spanning wordt langzaam opgevoerd. Het begint met een klim te voet tot aan het vertrekpunt: een platform op 20 meter hoogte. Het panorama is schitterend, om even van te genieten. Dan krijgt u uitrusting aangemeten en begint de adembenemende vlucht.

Deze nieuwe activiteit met de steilste afdaling van Europa (37°) en een snelheid van 90 km/u zorgt voor een flinke dosis adrenaline en een onvergetelijke herinnering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

3 × 3 =