DOEN 11/9: Topotrail, 30 km trailrun- en navigatieplezier

DOEN 11 september: Topotrail, 30 km trailrun- en navigatieplezeir vanuit Huldenberg
(c) Wikimedia/Paul Hermans

Trek je trailrunschoenen aan. We hebben namelijk een toffe trail voor je aankomend weekend: de Topotrail! Niet zomaar een trailrun, maar een waar je ook aan de slag gaat met kaart en kompas, en opdrachten krijgt voorgeschoteld. Rep je aankomende zaterdag 11 september naar de regio Leuven. De wedstrijd start op het middaguur.

Superhandige skill

Even kort voorstellen wie DE24 is. Achter deze organisatie zit het sympathieke duo Ward Geyskens (Trailrunschool Wezemaal) en Jonathan Billen (Instructor mountain walking & Trekking bij KBF). Beide fan van trailrunnen met dat ietsje meer. Vandaar hun idee om trailrunwedstrijden te organiseren waarbij deelnemers ook aan de slag moeten met kaart en kompas, en opdrachten krijgen. Van dit soort oriëntatielopen zijn er de afgelopen jaren hooguit een handvol in België georganiseerd. Te jammer, want behalve tof is orienteering natuurlijk ook een superhandige skill om te hebben.

Wijngaarden op de wijngaardberg (c) Wikimedia, Anse Kinnaer
(c) Wikimedia/Anse Kinnaer

Topotrail in regio Leuven

Kan je een topografische kaart (min of meer) lezen? Weet je hoe een kompas werkt? En loop je graag? Dan wacht er zaterdag een toffe uitdaging in de outdoors. Weer eens wat anders dan je standaard rondje of een namiddag waarin je niet weet wat (eerst) doen.

Tijdens de Topotrail bepaal je in een mooie, natuurrijke en uitdagende omgeving zelf je looproute. Met behulp van een topografische kaart en kompas ga je zo efficiënt mogelijk op zoek naar een aantal punten.

Iedere deelnemer ontvangt bij de start een omslag met opdrachten en moet een aantal checkpoints afvinken. Na elke opdracht keer je terug naar het basecamp, waar je kan bijtanken met een hapje en een drankje voor je je nieuwe opdrachten krijgt.

Topotrail praktisch

  • Uitdaging? Een originele oriëntatieloop van 30 à 35 km.
  • Plaats van afspraak? regio Leuven, de exacte startplaats krijg je toegestuurd na inschrijving.
  • Start- en eindtijd? Aanmelden om 11 uur. Start wedstrijd om 12 uur. Einde omstreeks 18 uur.
  • Kostprijs? €35.
  • Info en inschrijven? Daarvoor sturen we je naar hier.

Een voorbereid man of vrouw…

Deze eerste versie van de nieuwe buitensportorganisatie DE24 is een mooie kans om je voor te bereiden op de Hageland Ultra Challenge later dit jaar op 13-14 november, waar je kan kiezen uit de DE12 (12 uur, 12 checkpoints, minstens 60km) of de DE24 (24 uur, 24 checkpoints, minstens 100km). Heb je de smaak te pakken, maar lukt dat navigeren met kaart en kompas nog niet echt? Dan kan je bij DE24 ook workshops kaart & kompas volgen.