Zonder twijfel: in Koksijde-Oostduinkerke is het najaar leuk!

Koksijde-Oostduinkerke escape game

We moeten het toegeven, al van onze eigen kindertijd zijn we fan van Koksijde-Oostduinkerke. Maar zelfs objectief moeten we bekennen dat geen bezoek of activiteit ons teleurstelt: van tentoonstelling tot wandeling en van het strand tot aan de sterren.

Tips voor de herfst!

Dé Escape Game van Koksijde

Een unieke fietszoektocht en een leuke activiteit voor het hele gezin of een groep vrienden, maar voornamelijk voor echte ‘escape gamers’! De missie is de exacte locatie achterhalen van het gezonken schip Het Wapen van Amsterdam. De tips die tot deze locatie leiden, liggen verborgen in Koksijde. Je hebt circa vier uur tijd nodig om het mysterie op te lossen. De totale af te leggen fietsroute is bijna 20 km.

Praktisch:

  • Geschikt vanaf 14 jaar
  • Startplaats: Jeugdhuis de Pit, Kursaallaan 28, Koksijde
  • Prijs: € 99 per groep van max. 10 personen
  • Inschrijven doe je hier.

 

Trailrunnen en mountainbiken in Koksijde-Oostduinkerke

Of ga trailrunnen of mountainbiken in Koksijde-Oostduinkerke. Het afwisselende terrein, de hoogteverschillen, de flora en fauna, de realiteit van de seizoenen… Die verscheidenheid prikkelt je zintuigen en houdt je skills op scherp.

Doen!

  • Op zaterdag 6 november gaat de 2de editie van de 10 Miles by the sea door! Start en aankomst is in Koksijde, met keuze uit 2 afstanden: 8 of 16 km.
  • Op zondag 21 november is er van 10 tot 17u de wereldbeker cyclocross: de Vlaamse Duinencross.

Geleide wandelingen en rondleidingen

Of het nu kunst, erfgoed of natuur is, voor iedereen is er de gepaste wandeling of rondleiding. Snuister zeker eens rond bij het aanbod van permanente rondleidingen en de rondleidingen voor dit najaar!

En meer!

  • Op 12 en 13 november zijn het Nationale sterrenkijkdagen. Tijdens deze avonden opent de sterrenwacht Sterrenjutter in Koksijde zijn deuren vanaf 20u.
  • Tentoonstelling expo DACH, met een selectie uit de collectie van het S.M.A.K., loopt nog tot 14 november.
  • Op zondag, 28 november is het Dag van de Wetenschap in het Abdijmuseum. Ook tof is de themaopstelling ‘Tekens & Symbolen’ en de smartphone fotografie challenge voor tieners en ouders tussen de ruïnes buiten en de eeuwenoude schatten in het museum. Een smartphonefotograaf geeft tips bij het nemen en bewerken van je beelden. www.tenduinen.be

www.visitkoksijde.be