Gerecycleerd roestvrij staal bij Klean Kanteen

Gerecycleerd roestvrij staal bij Klean Kanteen

Er is een overvloed aan flessenmerken op de markt. Allemaal bieden ze een oplossing om het gebruik van wegwerpproducten te verminderen. Waarom dan kiezen voor Klean Kanteen? Hun unieke belofte – tegen begin 2023 overschakelen op onafhankelijk gecertificeerd gerecycleerd post-consumer roestvrij staal – kan daar wel eens het antwoord op zijn.

Er zijn veel flessenmerken op de markt. Allemaal bieden ze een oplossing om het gebruik van wegwerpproducten te verminderen. Waarom dan kiezen voor Klean Kanteen?  Hun unieke belofte – tegen begin volgend jaar overschakelen op onafhankelijk gecertificeerd, gerecycleerd roestvrij staal – kan daar wel eens het antwoord op zijn.

Steeds kleinere voetafdruk

Maar wat betekent die belofte nu precies? Als familiebedrijf in handen van werknemers is Klean Kanteen continu op zoek naar manieren om hun voetafdruk te verkleinen. Zo maken ze gebruik van Klean Coat, de meest duurzame poedercoating op de markt en opereert het bedrijf volledig klimaatneutraal. Klean Kanteen maakt ook deel uit van een groeiend aantal B Corps, bedrijven die doelstellingen en winst op een verantwoorde manier balanceren. Als lid van 1% for the Planet doneert Klean Kanteen bovendien 1% van de omzet aan milieuorganisaties.

‘Nee!’ tegen staan voor eenmalig gebruik

Hun nieuwste groots idee – overschakelen op gecertificeerd gerecycleerd roestvrij staal – is uitdagender dan ooit. Klean Kanteen werkt enkel met 18/8 roestvrij staal, dat compleet voedselveilig is. Veel hangt dus af van de beschikbaarheid van gerecycleerd staal op de markt. En die is nog niet om over naar huis te schrijven.

Hierdoor laat Klean Kanteen zich niet afschrikken met een volmondig ‘Nee’ tegen staal voor eenmalig gebruik. De overgang naar onafhankelijk gecertificeerd gerecycleerd roestvrij staal start dit jaar met de Straw en de TK Wide-collecties. Tegen 2023 volgt nagenoeg de rest van het gamma. Het logo van de externe certificeringsorganisatie Intertek zal op alle verpakkingen staan.

Gigantische impact

De impact? Die is gigantisch. Overschakelen op gerecycleerd roestvrij staal betekent: 40% minder uitstoot van broeikasgassen, 30% minder vraag naar energie en een impactreductie van 60 tot 80% op het ecosysteem. Dat kan tellen. Zeker voor een gangbaar product dat je quasi elke dag gebruikt, zoals een drinkfles.

we-are-elements.eu
kleankanteen.com