Home Bestemmingen Met KrisKras rond de wereldbol: superaanbod jongerenreizen

Met KrisKras rond de wereldbol: superaanbod jongerenreizen

0
Met KrisKras rond de wereldbol: superaanbod jongerenreizen
(c) Delphine De Kuyper

“Ein-de-lijk! We mogen weer!” De reisbegeleiders van KrisKras steken hun enthousiasme niet onder stoelen of banken. Zeker niet gezien de rits aan nieuwe en supertoffe groepsreizen in het nog uitgebreider aanbod van 2022. Dat wordt moeilijk kiezen… En dus vroegen we reisbegeleidster Liza Knockaert naar de populairste, de origineelste, meest avontuurlijke en de zotste trip dit jaar.

De populairste: Canada!

“Deze reis is elk jaar volgeboekt! Niet verwonderlijk, gezien de natuurpracht en de interessante cultuur. Je gaat op verkenning in het Banff National Park, tussen de watervallen, warmwaterbronnen en iconische blauwe meren. Maakt een Bear Watching-cruise en chillt op Vancouver Island, een fietstocht over de bruggen aan Myra Canyon en nog veel meer.” – Reisdata: 15/07 – 05/08.

De origineelste: yogareis naar het Baskenland

“Het maakt niet uit hoe gevorderd of flexibel je bent. Tijdens deze reis ontdek je diverse actieve yogastijlen: Yin, Hatha, Vinyasa Yoga,… De laatste les doe je zelfs yoga op een SUP-board! Verder bezoek je enkele Game of Thrones-filmlocaties, wandel je door het Urkiola natuurgebied, en volg je een dag de Compostella-route.” – Reisdata: 10-18/09.

De meest avontuurlijke: Colombia

“Dan zal ik je toch naar Colombia sturen! Een ontzettend avontuurlijke locatie, waar ik zelf onlangs nog ben geweest. Je maakt een vierdaagse jungletrekking naar een verloren stad, Ciudad Perdida, wandelt door de woestijn, gaat wildwatervaren, wie wil rijdt te paard tussen de gigantische palmbomen in de Valle de Cocora. Ervaringen die je nooit zal vergeten!” – Reisdata: 21/07 – 14/08.

De zotste: La Réunion

“Dit is de nieuwste rondreis in het aanbod, die ik samen met KrisKras mocht uitwerken en ook zelf begeleid dit jaar. Een actieve reis, met pittige wandelingen door Unesco-werelderfgoed naar plekken die enkel te voet (of per helikopter) bereikbaar zijn. Zoals Plaine des Sables, een vulkanische woestijn op 2000 meter! Zwemmen doe je ‘gewoon’ onder een waterval en je maakt zelfs een onderwaterwandeling (met gids) tussen het koraal.” – Reisdata: 2-22/10.

Meer details en het volledige aanbod vind je op www.kriskras.be.

Behalve reisbegeleidster is Liza ook fotografe (tikiphotography.me).
“Ik neem jongeren graag op sleeptouw om hen onze prachtige wereld te leren kennen op een actieve manier. Ik maak altijd een heleboel foto’s die ik deel met mijn deelnemers. Op die manier kan ik tijdens
mijn groepsreizen mijn eigen klemtoon leggen.”

Wil je zelf reizen begeleiden voor KrisKras? Neem dan een kijkje op kriskras.be/reisbegeleider. KrisKras houdt regelmatig infomomenten en verzorgt twee basisopleidingen per jaar.

Dichtbij en ver weg

Goed om weten: KrisKras organiseert zowel daguitstappen, weekendjes weg als memorabele verwegtrips voor jongeren van 18 t/m 30 jaar, in groepjes van maximum 9. Het aanbod is ont-zet-tend uitgebreid. Van wandelen in de Italiaanse Alpen, tot duiken in Mallorca en een rondreis in Costa Rica, tot een workshop Wild Foods in de Belgische natuur, boomklimmen in de Kalmthoutse Heide of een daguitstap met kaart en kompas. Er is zelfs een actief verrassingsweekend, voor wie de spanning er graag in houdt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

2 × 3 =