Home Nieuws Hondsrugpad is Wandelroute van het Jaar 2022

Hondsrugpad is Wandelroute van het Jaar 2022

0
Hondsrugpad is Wandelroute van het Jaar 2022

Het Hondsrugpad in Nederland is tijdens de online ‘Kick-off van het nieuwe fiets- en wandelseizoen’ uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2022. Het online event was een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs en vond 9 april plaats op Hicleholidays.com.

De route werd gekozen uit een shortlist met vijf titels die nog in de race waren voor de trofee voor de ‘beste wandelroute van de Benelux’. De overige genomineerden waren het Biesboschpad (Nederland), Dutch Mountain Trail (Nederland), La Lesse et La Lomme par les GR (België) en Ons Kloosterpad (Nederland).

Verbinding tussen geoparken

Het Hondsrugpad (166 km) is het Nederlandse deel van het INTERREG-project Hondsrugpad-Hünenweg (325 km) dat de geoparken De Hondsrug en TERRA.Vita (Duitsland) met elkaar verbindt. Het loopt van Groningen naar Meppen, juist over de Duitse grens en gaat vandaar verder naar Osnabrück. Het traject voert over oude paden, door uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en akkergebieden langs esdorpen en hunebedden, de 5000 jaar oude getuigen van de vroegere bewoners. Het doorkruist ook het indrukwekkende grensoverschrijdende veengebied dat toont hoe Drenthe er in de oertijden uitgezien heeft.

Motivatie jury

Omwille van de perfecte bewegwijzering, de grote afwisseling aan landschappen langs de route, de bondige wegbeschrijving (in de vorm van een soort road-book), het grote aandeel aan onverharde paden en de evenwichtige mix van natuur en cultuur, heeft de jury beslist om het Hondsrugpad als winnaar van dit jaar aan te duiden.

Award Fiets en Wandelbeurs

De verkiezing van de Wandelroute van het Jaar is een initiatief van de Fiets- en Wandelbeurs, die hiermee het uitzetten van kwalitatief goede routes wil stimuleren. In 2022 kon de fysieke beurs in Gent en Utrecht, evenals in 2021, niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Als alternatief koos de organisatie voor een online Kick-off met een programma van lezingen, masterclasses en de uitreiking van de awards voor Wandelroute en de Fietsroute van het Jaar.

Voor meer informatie over de winnende route: Dehondsrug.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

dertien − vier =