Home Anders Outdoor Wildzwemmen in België: natuurlijke zwemzones in de provincie Antwerpen

Wildzwemmen in België: natuurlijke zwemzones in de provincie Antwerpen

0
Wildzwemmen in België: natuurlijke zwemzones in de provincie Antwerpen
(c) Zwemvijver Boekenberg

Zwemmen in de natuur mag in België niet zomaar overal. Gelukkig zijn er steeds meer natuurlijke zwemzones waar je wél het water in kan. Hier de plekken waar je – soms gratis – kan wildzwemmen in de provincie Antwerpen.

Natuurlijke zwemzones in de provincie Antwerpen

Zwemvijver Boekenberg in Deurne

Gratis / Open vanaf mei

In deze ecologische zwemvijver zuiveren meer dan 22 000 planten het water op een natuurlijke manier, waardoor er geen chloor of chemicaliën nodig zijn. De grote vijver is 73 meter lang en 1,80 tot 2,50 meter diep. Er is ook een speelbad voor kinderen met een diepte van een halve meter. Relaxen en uitrusten na je zwembeurt kan op de grote ligweide. antwerpen.be/zwembaden

Keerdok in Mechelen

€ 3 voor volwassenen / € 2 voor kinderen
Open in de zomerperiode

Sinds vorige zomer is deze zwemzone weer open. Gratis is het Keerdok jammer genoeg niet en de zone is eigenlijk enkel geschikt om baantjes te trekken. Vandaar dat de plaatselijke zwemclub er graag gebruik van maakt. Via de webshop van de stad kan je een ticketje kopen voor een zwembeurt van een uur. Douches, lockers en omkleedruimtes zijn aanwezig. mechelen.be/zwembeurt

Zilvermeer in Mol

€ 5 online / < 6 jaar gratis
Het hele jaar open

Het recreatiedomein Zilvermeer is een uniek stukje natuur pal in de Antwerpse Kempen. De vijver is grotendeels ondiep en er zijn tal van speel- en sportvoorzieningen, alsook waterglijbanen en zelfs een waterkanon. Wie wil, kan de dip in het water reserveren als traktatie na een flinke wandeling. Niet voor niets staat de landkaart van Mol bekend als een ‘groene laars’. www.zilvermeer.be

Een handig overzicht per provincie van de andere natuurlijke zwemzones in ons land vind je in dit artikel.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee × 5 =