Home Anders Outdoor Wildzwemmen in België: natuurlijke zwemzones in de provincie West-Vlaanderen

Wildzwemmen in België: natuurlijke zwemzones in de provincie West-Vlaanderen

0
Wildzwemmen in België: natuurlijke zwemzones in de provincie West-Vlaanderen
(c) Provincie West-Vlaanderen

Zwemmen in de natuur mag in België niet zomaar overal. Gelukkig zijn er steeds meer natuurlijke zwemzones waar je wél het water in kan. Hier de plekken waar je – soms gratis – kan wildzwemmen in de provincie West-Vlaanderen.

Natuurlijke zwemzones
in de provincie West-Vlaanderen

Coupure in Brugge

Gratis / Open van 25 juni t/m 31 augustus wanneer de waterkwaliteit goed is (wekelijks gemeten)

Deze zomer kan je opnieuw dagelijks gratis recreatief zwemmen in de openluchtzwemzone aan de Coupure, een zwemzone van 30 meter lang en 2,5 meter diep. Er is ook een ploeterbad van 10 cm diep. Zwemmen kan dagelijks van 13 tot 20 uur. Het zwemponton is vrij te betreden zonder reservatie. De ingang bevindt zich aan de Predikherenrei, daar zijn douches, toiletten en een EHBO-lokaal voorzien. Elke dag houden redders een oogje in het zeil.

Kanaal Kortrijk-Bossuit

Lidmaatschap seizoen € 32 voor inwoners / € 40 voor niet-inwoners
Open vanaf mei indien water > 
15 °C

Tussen sluis 10 en sluis 11 er voor sportieve zwemmers een zwemzone geopend van 420 meter lang. Wie hier wil zwemmen, moet zich aanmelden via de Kortrijkse triatlonclub. Net als vorige zomer bekijkt de provincie of er bijkomende zones kunnen worden geopend voor recreatieve zwemmers. Ter hoogte van de Visserskaai en nabij de Stasegemsesteenweg is zwemmen vooralsnog verboden. kortrijk.be/kanaalzwemmen

De Gavers in Harelbeke

Gratis / Open in de zomerperiode

Op het Gavermeer kan je tal van watersporten beoefenen en zelfs duiken. Voor waterratten is er een afgebakende zwemzone waar je gratis kan genieten van een frisse duik. Ideaal na een wandeling of fietstocht door de omringende bossen. Kleedkamers, buitendouches en toiletten zijn aanwezig. Zwemmen mag enkel als er een groene vlag hangt en er dus redders aanwezig zijn. west-vlaanderen.be/domeinen/gavers

Vauban Bad in Veurne

Gratis / Open in de zomerperiode van dinsdag t/m zondag

Ook in de vijver van het Vaubanpark in Veurne mag je zodra de groene vlag uithangt weer gewoon zwemmen. Het bad is tot twee meter diep. Heel groot is de zwemzone niet, vandaar dat er maar maximum 50 zwemmers tegelijk in mogen. Anders kan je wachten op je beurt in de gezellige ligstoelen. Toilet en drinkwaterfonteinen zijn aanwezig. Je fiets stallen kan bij de kajakclub. veurne.be/nl/vauban-bad

Damse Vaart

Gratis, maar enkel voor leden / Open vanaf half mei

Een ideale zwemzone voor baantjestrekkers. Die leggen enkele richting meteen 900 meter af. In- en uitstappen doe je via de steiger aan de Gemeneweidestraat. Het enige jammere is dat je hier enkel mag zwemmen als je lid bent van een van de erkende Brugse zwemclubs en zwemmen in de rest van de vaart verboden is. brugge.be/zwemmenindamsevaart

Een handig overzicht per provincie van de andere natuurlijke zwemzones in ons land vind je in dit artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee × 5 =