Home Lees Far Out Online 2022 > Lente/Zomer Urban outdoor: surfen over asfalt

Urban outdoor: surfen over asfalt

0
Urban outdoor: surfen over asfalt

Dik een jaar geleden trok Duffelaar Kim Vervoort met zijn longboard door Vlaanderen op zoek naar de mooiste routes voor longboarders, skaters en fietsers. Niet veel later verscheen zijn eerste gids. Smaakt naar meer? Absoluut, vandaar dat we maar een polsen waar Kim tegenwoordig uithangt.

Kim, hoeveel staat de kilometerteller van je longboard(s) ondertussen?

“Goh, ik gok 9000 km over een periode van tien jaar? Vooral dan in België, maar mijn tochten brachten me ook al in Nederland, Frankrijk, Duitsland… Daar zullen ongetwijfeld nog heel wat kilometers bijkomen. Longboarden is een fijne manier om je te verplaatsen. Je ervaart het landschap anders: trager als een fietser, maar sneller als een wandelaar. Ook tof zijn de blikken van voorbijgangers die dit transportmiddel nog niet kennen. Al kies ik meestal routes waar je vooral niet veel mensen tegenkomt.”

Welke route heeft je het meest verrast?

“Tijdens de zomer van 2020 ontdekte ik vele inspirerende en verrassende plekken in Vlaanderen. Hoogtepunten waren bijvoorbeeld de route van Gent naar Antwerpen langs de Schelde, de omgeving van Doel, en de noordertuin van Antwerpen rond Turnhout. Ook de Ravels in Wallonië zijn een aanrader. Eén ding is zeker. Er vallen nog heel veel bijzondere plekken te ontdekken. En het mooie is dat je er helemaal niet ver voor hoeft te reizen.”

Veel kan je niet meenemen op zo’n meerdaagse tocht. Wat is essentieel?

“Eerst en vooral een goede dosis flexibiliteit en zin. Meestal heb ik enkel een comfortabele en lichte rugzak bij, zo een waaraan je een skate- of fietshelm kan hangen. Het efficiënt benutten van iedere vierkante centimeter is belangrijk. Verder denk ik aan lichte, warme (regen)kledij, goed schoeisel en een powerbank. Een tentje of zeil zijn optioneel. Onderweg zijn er meestal voldoende ho(s)tels en B7B’s.”

Wat staat er in 2022 op het programma?

“Nog geen nieuwe gids. De vorige was ook maar tot stand gekomen vanwege de vele inspirerende momenten op mijn 800 kilometer lange longboardtocht tijdens de zomer. Dit jaar wil ik de nieuwe icoonfietsroutes ontdekken, de Vennbahn tussen Aken en Luxemburg, de fietsknooppunten in Nederland en wanneer er nog tijd overschiet, stippel ik een toch uit langs de Moezel en de Rijn. Voer genoeg voor een eventuele volgende gids.”

Iets anders dat je graag wil vertellen?

“Surf naar brakshop.com om de gids te bestellen. En wees welkom op onze Longboard Pushrace op 6 augustus op het muziekfestival Brakrock in Duffel (brakrock.be). Info over de fietstocht tussen Gent en Antwerpen en de nieuwe icoonfietsroutes vind je op vlaanderenmetdefiets.be.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

4 − drie =