Bijzondere slaapplekken in de provincie Antwerpen

(c) Terra Nova, Provincie Antwerpen - Cocoon in Arboretum Kalmthout
(c) Terra Nova, Provincie Antwerpen - Cocoon in Arboretum Kalmthout

Die standaard hotelkamer of weinig zeggende camping kan je jaren later waarschijnlijk – en misschien zelfs gelukkig – niet meer herinneren. Maar die keer dat je op een écht bijzonder plekje kon wegdommelen? Zo’n ervaring blijft je een leven lang bij, of je er nu alleen bent, met je partner, vrienden of familie. Far Out zocht de meest bijzondere slaapplekken in de provincie Antwerpen voor je uit.

Tekst: Mark Baeten

Bijzondere slaapplekken in de provincie Antwerpen

Pipowagen, Poppel (Kempen)

Op stap met viervoeter groot of klein? Bij Cees en Mieke zijn ook hond en paard welkom.

Overnachten doe je in een authentieke pipowagen omringd door het Kempisch landgoed, een wandelnetwerk van meer dan 450 kilometer.

Hottub, sauna, hangmat, vuurplek of een wellness extraatje? Trek popelend naar Poppel, want de pipowagen heeft het allemaal. bbmaarle.com

Slow cabines. Locatie: geheim

Overnachten in een volledig zelfvoorzienend ecohuisje op een onbekende locatie? Met slow cabines kies je voor slow travel, een unieke natuurbeleving waar authenticiteit, stilte en natuurschoon centraal staan.

Twee weken voor je vertrekt, kom je te weten waar jouw slow cabine staat, maar nooit moet je verder dan twee uur van Antwerpen, Brussel, Gent of Brugge. slowcabines.be

Pipowagen Zilvermeer

Naar goede gewoonte lanceert het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Terra Nova een nieuwe overnachtingsmogelijkheid. Na het Vlotkamperen, Oevernachten, Cocoonen en de Zilvertenten, wordt 2022 het jaar van de Pipowagen! Op een extra kindvriendelijk stukje camping kan je gaan overnachten in een splinternieuwe, maar authentiek aandoende circuswagen. Te boeken van 1 t/m 31 juli 2022. terranova.be

Cocoon in Arboretum Kalmthout

De bolvormige ‘cocoon’ in Arboretum Kalmthout hangt tussen de bomen en wiegt je zachtjes in slaap. Je checkt in voor sluitingstijd, daarna kun je in alle rust het domein verkennen. Maak een wandeling in de tuin, speel een spelletje bij sfeerlicht of ga gezellig uit eten in de buurt van het arboretum. Onder het gefluit van de vogeltjes en het licht geruis van de bladeren word je wakker. Een picknickmand met vers ontbijt staat ’s ochtends voor je klaar. Te boeken van 11 juni t/m 30 september 2022.

Pitkamperen aan De Notelaer

Deze zomer kan je opnieuw pitkamperen in domein De Notelaer. Kamperen in een boompit is een unieke ervaring. Je slaapt middenin de natuur op zo’n twee meter hoogte. Elke pit biedt onderdak aan een familie van vier. ’s Avonds kan je zelf barbecueën of een kampvuur maken. De volgende ochtend staat het ontbijt voor je klaar. Te boeken van 1 juli t/m 31 augustus 2022.

Meer unieke overnachtingsplekken

Meer unieke overnachtingsplekken in België vind je in dit artikel, gerangschikt per provincie.

Zelf een unieke slaapplek ontdekt die absoluut niet in dit lijstje mag ontbreken? Laat het ons vooral weten via redactie[@]farout.be. Dan checken we de informatie en zetten de locatie erbij.