Home Featured Vind de perfecte outdoorbroek… van Fjällräven!

Vind de perfecte outdoorbroek… van Fjällräven!

1
Vind de perfecte outdoorbroek… van Fjällräven!

Zoals ook voor veel ander outdoormateriaal geldt, kan je outdoorbroek je outdooravonturen maken of breken. Het is dus de moeite waard om je goed te (laten) informeren en de tijd te nemen om de juiste keuze te maken. We stapten in het broekenassortiment van Fjällräven en vroegen hoofd design & innovatie Henrik Andersson waar je op moet letten en welke broek het best bij welk avontuur past.

De collectie van Fjällräven omvat een uitgebreide selectie met verschillende modellen – met verschillende pasvormen, stoffen en functionaliteit. Je kan ze bekijken en passen bij De Kampeerder in Antwerpen om je volgende perfecte paar te vinden. Weet je niet goed waar op letten, lees dan vooral verder.

Let op de details

Op onze vraag waar we op moeten letten, pikt Henrik Andersson meteen enthousiast in. “Op de details! Het zijn de kleine details waar Fjällräven zo veel aandacht aan besteedt die een goede van een geweldige broek onderscheiden: goed geplaatste naden die schuren tegengaan, lichte en sneldrogende stoffen die je comfortabel houden, of een perfect getailleerde pasvorm die je niet in je bewegingen beperkt tijdens het lopen of tijdens het laatste zetje naar de top.”

Overweeg terrein, klimaat en activiteit

Volgens Henrik moet je jezelf een aantal vragen stellen. Ten eerste: waar ga je de broek voor gebruiken? Ten tweede: wat is het klimaat? “Alle trekkingbroeken van Fjällräven zijn zo gemaakt dat je er gemakkelijk in kunt bewegen. Maar als je door de laaglanden trekt, heb je mogelijk niet evenveel nood aan veelzijdigheid als wanneer je de bergen in trekt, waar het terrein ruiger en steiler is. Hoe groter de passen die je moet maken, hoe meer stretch je nodig hebt in je broek.”

Denk na over de pasvorm

De pasvorm en de stof van de broek zijn belangrijk, omdat ze invloed hebben op je bewegingsvrijheid. Sommige broeken zoals de Keb of Kaipak zijn geoptimaliseerd om snel te kunnen bewegen. Anderen, zoals de High Coast Hike Trousers, zijn beter om in een rustiger tempo door het terrein te wandelen. Henrik voegt eraan toe: “Je moet ook nadenken over het klimaat en het terrein waarin je je broek gaat gebruiken. Misschien heb je meer ventilatie nodig omdat je in warme en/of vochtige omstandigheden terechtkomt. In dat geval zijn lichtere en rekbare stoffen een betere optie. Of misschien heb je een robuust materiaal zoals G-1000 nodig om extra bescherming te bieden tegen koude wind en nat weer?”

Hoeveel zakken heb je nodig?

Heb je een idee qua pasvorm en stof, dan is het volgende punt: zakken! Wil je die en hoeveel? “Je kunt je bijvoorbeeld afvragen waar je gemakkelijk toegang toe wil hebben? Je telefoon, sleutels, geld of een bankpas, een multitool, kaart en kompas? Als je door ongebaand terrein trekt, zijn beenzakken met ruimte voor een kaart en kompas bijvoorbeeld handig. Maar misschien wil je ook snel toegang hebben tot lucifers, een mes en andere dingen waarvan je weet dat je ze vaak zult moeten gebruiken. In dit geval is het handig om ruimte te hebben voor deze spullen in je zakken, zodat je niet telkens je rugzak hoeft af te doen als je ze nodig hebt.”

Stel je broek op de proef

Een andere tip van Henrik is om een paar overdreven bewegingen uit te proberen als je ze in de winkel aan het passen bent. Zijn aanbeveling? “Neem een grote stap op een kruk of probeer een paar extra lange passen. Broeken die in dit stadium al niet lekker zitten, gaan zeker na een paar kilometer oncomfortabel aanvoelen en slijten ook meer als je beweegt. Met een goede broek kun je meteen vrij en comfortabel bewegen.”

Met meer dan 60 jaar ervaring werkt Fjällräven continu aan productontwikkeling en verbetering van de trekkingbroeken die al op de markt zijn. Soms zit het verschil hem in de details, maar zoals Henrik zegt, een goede broek is een broek waar je niet over hoeft na te denken. De meest fundamentele eigenschappen die een goede broek kan hebben, zijn comfort in elke situatie en duurzaamheid bij slijtage. En daaraan beantwoorden onderstaande vier modellen allemaal.

Kies je perfecte paar!

Vidda Pro Ventilated Trousers M Reg

Deze technische en duurzame trekkingbroek voor heren is gemaakt van wind- en waterafstotend G-1000 Eco. Het model is gebaseerd op de bestseller Vidda Pro, maar heeft betere ventilatie-opties, ideaal voor trekkings in warmer weer. Hij heeft ook een iets slankere pasvorm, maar boet dankzij de combinatie met een stretchpaneel niet in qua bewegingsvrijheid biedt. De bandjes met knopen aan de uiteinden van de pijpen kan je al dan niet verwijderen en de broek heeft tal van praktische zakken en details – zoals een zak voor een mes of multitool op het rechterbeen en een lus voor een bijl aan de zijkant van de taille. Prijs: € 219,95.

Travellers MT Trousers M / W

Een lichte en comfortabele reisbroek die net zo geschikt is voor avonturen in de stad als voor trektochten. Gemaakt van koel, sneldrogend MT Eco (gerecycled polyamide en biologisch katoen) dat kreukbestendig is en vocht makkelijk afvoert, zodat de broek zelfs op echt warme dagen koel blijft aanvoelen op de huid. Dit model komt eveneens met diverse praktische zakken, waaronder royale zakken op je bovenbenen. De taille is gevoerd met mesh en heeft elastische zijstukken. De broek past mooi aan, heeft verstevigde knieën en taps toelopende pijpuiteinden. Bestaat in een mannen- en een vrouwenversie. Prijs: € 139,95.

Keb Trousers M

Een meermaals bekroonde trekkingbroek en dat is natuurlijk niet voor niets. De technische Keb is gemaakt van stretchstof en G-1000 Eco. Met een mooi aansluitende pasvorm en een hybride constructie biedt de Keb een ideale balans tussen bescherming en bewegingsvrijheid. De broek heeft klassieke, grote zakken en lange ventilatieritsen zodat hij ook in warme omstandigheden comfortabel blijft aanvoelen. Kortom: deze mooie, duurzame klassieker is een perfecte keuze voor heren die een maximale bewegingsvrijheid willen tijdens uitdagende wandelingen of in de bergen. Prijs: € 234,95.

High Coast Trail Trousers W

Lichtgewicht, comfortabele damesbroek gemaakt van ripstop stretchstof met gerecycleerde polyamide. Voert vocht snel af en droogt dus ook snel. Eenvoudig en minimalistisch. De High Coast Trail Trousers is een functionele broek die je net zo goed kan dragen in de stad als tijdens een dagwandeling in de vrije natuur. Deze broek heeft een comfortabele en goed passende snit met voorgevormde knieën en een inzetstuk in het kruis. Perfect voor op reis en voor spontane zomeravonden. Hij heeft een geïntegreerde riem met twee gebruiksvriendelijke drukknopen en twee handzakken met ritssluiting voor het veilig opbergen van kleine benodigdheden. Prijs: € 179,95.

Ontdek alle nieuwe modellen van Fjällräven:

1 REACTIE

  1. goed geplaatste naden die schuren tegengaan, lichte en sneldrogende stoffen die je comfortabel houden, of een perfect getailleerde pasvorm die je niet in je bewegingen beperkt tijdens het lopen of tijdens het laatste zetje naar de top.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

veertien − elf =