Reisbureaus Noorderhuis en Zuiderhuis organiseren wandeldagen

0
179

Wie niet graag alleen wandelt, geen wandelcompagnon vindt of gewoon graag nieuwe mensen leert kennen tijdens het ontdekken van prachtige landschappen in eigen land, kan zich inschrijven voor de Noorderhuis en Zuiderhuis wandeldagen.

Zet deze wandeldagen alvast in je agenda!

Elk jaar organiseren de reisbureaus Noorderhuis en Zuiderhuis enkele wandeldagen om kennis te maken met de wandel(reizen) die ze aanbieden. Ook niet reizigers zijn altijd welkom om deel te nemen. Wij lijsten alvast de wandeldagen van 2023 voor je op:

Het Mechels Rivierengebied

 • Wanneer: zondag 3 september
 • Afstand: +/- 20 km
 • Startplaats: Muizen
 • Starttijd: 10u

Op een steenworp van de Mechelse Sint-Romboutstoren vind je een weids landschap met graslanden, sloten, bomputten, knotwilgen, houtkanten en bos dat zich uitstrekt tot in Rijmenam. Het Mechels broek, de Dijle, de Boeimeer en de Barebeek maken van dit gebied bovendien een paradijs voor vogelliefhebbers! Tijdens de wandeling kan je beversporen en ooievaars spotten en wandel je langs het geboortehuis van een de grootste Vlaamse zangers. Heb jij een idee wie we bedoelen?

Wortel-Kolonie en de Vallei van het Merkske

 • Wanneer: zondag 1 oktober
 • Afstand: +/- 20 km
 • Startplaats: Wortel
 • Starttijd: 10u

Tijdens deze wandeling ontdek je alles over de Wortel-kolonie in de Noorderkempen. Ooit een kolonie voor armen en landlopers, vandaag de thuis van tientallen soorten vogels, vleermuizen en insecten. In de zomer van 2021 werd Wortel-Kolonie zelfs toegevoegd aan de UNESCO-werelderfgoedlijst. In de namiddag wandel je langs de rivier het Merkske, de natuurlijke grens tussen Nederland en België en steek je zelfs de grens even over!

Franse kust tussen Bray-Dunes Plage en Leffrinckoucke

 • Wanneer: zaterdag 7 oktober
 • Afstand: +/- 14,5 km
 • Startplaats: De Panne/Adinkerke
 • Starttijd: 10u20

Met de trein naar Oostende tjoeke tjoeke tuut. Eeeum met de trein naar de Panne want tussen de Belgische grens en Duinkerke bevindt zich een 700 ha groot natuurgebied. Je kan ruim 19 km wandelen in het zand zonder op het strand of op de baan te moeten lopen. De natuurlijke overgang tussen het strand en de voorduinen is er meestal nog onaangeroerd zodat men er hoge duinvorming heeft. Tijdens deze wandeling neem je ook het openbaar vervoer naar Frankrijk om dan van daaruit het grenspad van de Westhoekduinen tot aan het strand de volgen. Eindbestemming: Leffrinckoucke waar je de bus terug neemt richting de Panne.

In het land van de Rode Ridder

 • Wanneer: zondag 5 november
 • Afstand: +/- 18 km
 • Startplaats: kasteel van Horst
 • Starttijd: 10u

Fans van de stripreeks de Rode Ridder zullen de waterburcht van Horst in Sint-Pieters-Rode zeker herkennen. Tijdens deze wandeling verken je het mooie landelijke Hageland. Onderweg doorkruis je twee bossen: het Troostembergbos en het Walenbos. Beide bossen verschillen totaal van elkaar. Het Troostembergbos is overzichtelijk, heuvelend en droog. Het Walenbos daarentegen is uitgestrekt, wild en nat. Wat beide bossen wel gemeen hebben: de grote variatie aan boomsoorten zorgt voor een fantastisch kleurenpalet. De perfecte herfstwandeling als je het ons vraagt!

Ben je ondertussen al helemaal warm geworden om deel te nemen aan één van de wandeldagen? Schrijf je dan nu in via de Noorderhuis of Zuiderhuis website. Deelnemen kost 5 euro per persoon.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

1 × 3 =