Home klimmen Belg Simon Lorenzi eerste klimmer die drie van de moeilijkste boulders voltooit

Belg Simon Lorenzi eerste klimmer die drie van de moeilijkste boulders voltooit

0
Belg Simon Lorenzi eerste klimmer die drie van de moeilijkste boulders voltooit
© Gilles Charlier

De beste boulderaar ter wereld? Dat is misschien wel de Belg Simon Lorenzi, atleet in het Belgian Climbing Team. Hij leverde een ongekende prestatie door als eerste en enige klimmer te wereld drie van de allermoeilijkste boulders te bedwingen. Deze uitzonderlijke prestatie werd gekenmerkt door zijn laatste beklimming van de 9A-route ‘Burden of Dreams’ in Finland, eind december 2023.

Simon Lorenzi bewees eerder dat hij tot de beste boulderaars behoort met zijn beklimmingen van “Soudain Seul” 9A (februari 2021) et “Alphane” 9A (december 2022).

“Burden of Dreams”,
de ultieme beproeving voor outdoor boulderaars

Deze unieke route wordt beschouwd als de ultieme maatstaf in de wereld van outdoor boulderen op natuurlijke rots. De route is de eerste 9A-boulder die ooit geopend werd en vertegenwoordigt een ongeëvenaarde uitdaging.

De boulderroute start laag aan de grond en bestaat uit slechts 5 bewegingen in een vlakke overhangende plaat met een helling van 40°. Enkele miniscule richels in de wand zorgen voor nét voldoende houvast om tot boven op het rotsblok te geraken, tenminste voor wie voldoende kracht, techniek en oefening voor de dag kan brengen.

Benieuwd hoe dat eruit ziet? In deze video op Instagram toont Simon één van zijn eerdere pogingen in ‘Burden of Dreams’.

De route onderscheidt zich van andere rotsblokken met een 9A-rating, die vaak meer dan 10 bewegingen hebben. Dit unieke karakter geeft “Burden of Dreams” een onbetwiste plaats tussen de meest formidabele uitdagingen op het gebied van boulderen. Slechts 2 andere klimmers konden deze boulder eveneens aftikken, met name de Finse klimmer Nalle Hukkataival en de Schot William Bosi.

Simon Lorenzi valt op met zijn recente succes van “Burden of Dreams”. Hiermee plaatst hij zich onder de beste boulderaars ter wereld. Zijn methodische aanpak en niet-aflatende toewijding werden zijn handtekening, samen met zijn uitzonderlijke fysieke capaciteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zestien − 2 =