Home Nieuws Lees Far Out Online 2024 > Lente/Zomer Ervaar het verschil met Petlz – review hoofdlamp Swift RL

Ervaar het verschil met Petlz – review hoofdlamp Swift RL

0
Ervaar het verschil met Petlz – review hoofdlamp Swift RL

Een hoofdlamp kopen, sommige sporters doen dit zonder al te veel nadenken. Als je de juiste lamp wil kiezen, let je in elk geval op lichtopbrengst, de reikwijdte van de lichtbundel, het type batterij en zaken als comfort en gewicht. Het echte verschil zit hem in de details. De pasvorm bijvoorbeeld of een quasi automatische bediening. Met Petzl ervaar je in de praktijk het verschil.

Neem bijvoorbeeld de Swift RL van Petzl. Nooit geweten dat in deze kleine krachtpatser van €120 zoveel innovatieve features en slimme technologieën schuilen.

Een echte multisportlamp

De Swift RL is een van de populairste multisportlampen op de markt, geschikt voor trailrunnen, maar ook voor bijvoorbeeld mountainbiken, bergbeklimmen en (ski)mountaineering. Ten eerste omwille van zijn kracht. Want met een lichtopbrengst van 1100 lumen kan je zelfs op erg technisch terrein tot 150 meter voor je uit zien. Daarnaast is de Swift RL ook IP-X4 weerbestendig, een must voor het Belgische weer. En met slechts 100 gram is de lamp ook nog eens bijzonder licht.

Reactive Lighting

Een niet te missen troef, is de intelligentie van de lamp. Net als de andere modellen uit de Performance-categorie van Petzl is de Swift RL uitgerust met Reactive Lighting. Deze innovatie zorgt ervoor dat het licht zich automatisch aan de omgeving aanpast, dankzij een sensor die het omgevingslicht analyseert. Dit betekent dat je niet manueel moet switchen tussen verschillende standen en optimaliseert tegelijk de batterijlevensduur. Het enige wat jij hoeft te doen,is je flow vinden in het donker en genieten van je favoriete sport. Met één enkele knop bedien je alle lampfuncties en schakel je tussen reactive of standaard verlichting.

Bijzonder multifunctioneel

De nieuwe rode verlichting is ideaal voor kamperen en lezen, en kan als flitser zelfs worden gebruikt als noodsignaal. De reflecterende hoofdband is 360° zichtbaar in het donker en is op twee plaatsen verstelbaar. Snel laden doet de Swift RL ook. De lithium-ionbatterij van 2350 mAh heeft een USB-C aansluiting; het niveaumetertje geeft in vijf stappen het laadniveau weer.

Om het pakket helemaal af te maken, komt de Swift RL met een ultralicht opbergzakje waarmee je de lamp omdoopt in een lantaarn. Behalve multisport is de Swift RL dus ook bijzonder multifunctioneel.

www.petzl.com


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

dertien + zeven =