Home Fietsen Gravel-, MTB- en fietsnieuws: hop… op die pedalen!

Gravel-, MTB- en fietsnieuws: hop… op die pedalen!

0
Gravel-, MTB- en fietsnieuws: hop… op die pedalen!
(c) WBT, Denis Erroyaux

Op zoek naar een nieuwe fietsuitdaging voor 2024? Dan zal het niet aan ideeën ontbreken. Er staat dit jaar veel op de agenda, in alle uithoeken van ons land en  daarbuiten.

9 nieuwe mountainbikeroutes in de Oostkantons

De Oostkantons schuiven je de drie nieuwe routes in het noorden en zes nieuwe routes in het zuiden voor de voeten. De nieuwe routes vallen allemaal in de categorie crosscountry (XC), een discipline die perfect past bij de Oost-Belgische topografie. Veel natuurlijke paden en smalle paadjes en zo weinig mogelijk asfalt voeren je langs uitdagende beklimmingen en afdalingen. Samen met de drie bestaande tochten in Malmedy en Waimes en het internationale paradepaardje Stoneman Arduenna maken de nu meer dan 480 km aan mountainbikeroutes van de Oostkantons een van de aantrekkelijkste mountainbikeregio’s van België. ostbelgien.eu

Pullestukkers Gravelride #3

Op zaterdag 15 juni 2024 vindt net zoals vorig jaar een nieuwe editie van de Pullestukkers Gravelride plaats. Pullestukkers organiseert al sinds de Eerste Wereldoorlog gravelbiketochten in Flanders Fields tussen Ieper en Wevelgem. Deze gravelbikeroute wordt ook wel de Gent-Wevelgem van de dikke banden genoemd. Inschrijven voor 90, 120 of 155 km kan via Cycling Vlaanderen. Alle afstanden starten om 7.30 uur aan de zomerbar Ter Gracht in Moorsele. cycling.vlaanderen

De natuur in met een elektrische offroad step

Wie zich aan een leuke en avontuurlijke tocht door de natuur wil wagen, raden we een ritje op een elektrische offroad step aan. Deze steps hebben als voordeel dat ze makkelijk te besturen zijn en geen lawaai maken. Zo ga je onder begeleiding van een gids heerlijk stil en ecologisch verantwoord op ontdekking door de prachtige natuurlandschappen van Wallonië. Dankzij het snel uitbreidende aanbod kan je voor deze activiteit op verschillende plaatsen in Wallonië terecht, voornamelijk in de Ardennen maar ook in de Hoge Venen en het Land van Herve. Plezier gegarandeerd! visitwallonia.be

Fietsend door de woestijn

In Al Qudra in Dubai vind je in totaal 86 km aan aangelegde fietspaden in de woestijn. Het pad is populair bij zowel professionele fietsers als beginnelingen die alleen of in groep fietsen. Er zijn verschillende uitgestippelde routes tussen 20 en 46 km en er zijn ook een paar offroad routes aangeduid. Je kan je eigen fiets meenemen, maar aan het begin van Al Qudra heb je de fietsenzaak Trek Bicycle Store. Hier kan je fietsen huren voor een paar uur, een dag of meerdere dagen, inclusief een helm en een zakje fietsgereedschap. Een ideale fietsbestemming tijdens de wintermaanden. visitdubai.com

Uitdagende graveltocht doorheen Taxandrië

Op zondag 30 juni vindt de Taxandria Ultra plaats. Dit is een uitdagende graveltocht doorheen Taxandrië, of beter gezegd de Kempen. PlugPlug biedt routes aan van 100 kilometer, 100 mijl of de ultra uitdagende 200 mijl (322 km). Op elk van de drie routes zal je merken dat Taxandrië een écht gravelparadijs is. Op deze gravelroutes fiets je van start tot finish in het groen en bovendien redelijk vlak. Omdat het parcours vlak en weinig technisch is, zal je niet snel in het rood gaan. Onderweg worden voldoende bevoorradingen voorzien. De deelnemers aan de lange afstanden krijgen daarenboven ook een maaltijd onderweg. Smeer die benen maar alvast in! countmein.cc

Van België tot de Noordkaap

8522 kilometer en 158 fietsdagen deden Lisa en Dominique erover om van België tot de Noordkaap en terug te fietsen. Dat is gemiddeld 54 kilometer per dag. Hun hele avontuur kon je volgen via Instagram en hun website Biggest Little Adventures. Door weer en wind, vele lekke banden en warme ontmoetingen later, zetten ze afgelopen september weer voet aan de grond in eigen land. Hun beste raad? Neem een fietsverzekering. Voor velen zou dit een once in a lifetime-avontuur zijn, maar de twee denken al aan hun volgende fietsreis: van België naar China. Hun grootste uitdaging is dat ze dan niet meer met twee zullen zijn, tegen dan hebben ze er namelijk een baby bij! biggestlittleadventures.be

Van Gogh Drenthe is Fietsroute van het Jaar 2024

De ‘Van Gogh Drenthe Fietsroutes’ is gekozen tot Fietsroute van het Jaar 2024. De routes bestaan uit drie lussen van in totaal 150 kilometer. Deze kunnen gereden worden in combinatie met elkaar, maar ook afzonderlijk. De routes laten je kennismaken met het fraaie oerlandschap waar de kunstenaar zich door liet inspireren. Je fietst door speelse akkers met oude brinkdorpen, bossen en drassige veengebieden, waar de natuur weer haar gang mag gaan. De andere genomineerden waren La Vélobuissonnière (FR), de Lech Radweg in (DU en At), de Cykelleden Skane (SE) en de Unionsleden (NO en SE). fietsenwandelbeurs.be en drenthe.nl

De meest favoriete fietsroute in Duitsland

De 520 km lange Weser-Radweg van Hann. Münden tot de Noordzee bij Cuxhaven blijft de favoriete fietsroute van Duitsland, en dat is niet zonder reden. Deze met 4 sterren bekroonde route weet te overtuigen met gevarieerde landschappen en culturele schatten, en voert over uitstekende paden zonder noemenswaardige hoogteverschillen, ver weg van het drukke verkeer. De kronkelende rivier vergezelt je gedurende de hele tocht. Onderweg kom je langs pittoreske stadjes en prachtige voorbeelden van de Weserrenaissance, zoals het majestueuze Schloss Hämelschenburg. vakantieland-nedersaksen.nl

Belgische fietsmerken

Een gezonde dosis chauvinisme buiten beschouwing gelaten, hebben Belgische fietsmerken tot ver over de landsgrenzen heen een uitstekend imago. Ze gooien hoge ogen qua design, betrouwbaarheid én kwaliteit. Vooral dat laatste is uiteraard niet onbelangrijk. Het lijstje groeit nog steeds. Enkele Belgische topmerken? Granville, Achielle, Oxford Bikes, Norta, Thompson en e-bike only merken als Yoors Bikes, Cowboy, Ellio en Yools. farout.be/belgische-e-bikemerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

18 + 3 =