Home Merken Cotopaxi Zeg het met… de vrolijke rugzakken, duffels, tasjes en cubes van Cotopaxi

Zeg het met… de vrolijke rugzakken, duffels, tasjes en cubes van Cotopaxi

0
Zeg het met… de vrolijke rugzakken, duffels, tasjes en cubes van Cotopaxi

Eens je de vrolijke rugzakken, duffels, heuptasjes en cubes uit de Del Día-collectie van Cotopaxi hebt gezien, is het moeilijk om je nog een wereld zonder voor te stellen. Want inderdaad, kleuren spreken. Ze vertellen over duurzaamheid, over sociale verantwoordelijkheid en over een uniek productieproces.

Hemelsblauw, dieppaars, woestijnrood  – de naaisters van Cotopaxi realiseren met elke Del Día-tas hun eigen creatieve visie. Elke item is gemaakt van hoogwaardige gerecycleerde reststoffen. Deze benadering verzekert dat geen enkel stuk stof ongebruikt blijft en resulteert in producten die niet alleen ecologisch verantwoord zijn, maar ook volledig uniek.

In het filmpje over de collectie op YouTube vertelt Jenifer hoe ze vaak kiest voor rood, de kleur van de liefde. Omdat Filipijnen loyale en liefdevolle mensen zijn. Florencia houdt dan weer van rustige, donkere tinten en opvallende combinaties. “Die toveren een lach op je gezicht”, iets wat we alleen maar kunnen beamen.

Het credo van Cotopaxi, ‘Do Good’, neemt het merk duidelijk serieus. Als gecertificeerde B Corp besteedt Cotopaxi 1% van hun inkomsten aan armoedebestrijding en gemeenschapsontwikkeling.
Cotopaxi staat ook voor ethische productie, met respect voor gezonde arbeidsomstandigheden.
Zo voelt elke aankoop dubbel zo goed aan. Een merk om in de gaten te houden!

FUN FACT: wist je dat Cotopaxi ook de naam is van een heilige vulkaan in Ecuador? De oprichter van het merk, Davis Smith, groeide op in Latijns-Amerika en is altijd onder de indruk geweest van de kracht en het enthousiasme van de lokale mensen. Dat gevoel wil hij vastleggen in elke collectie, om het continent tegelijkertijd vooruit te helpen met een deel van de opbrengst.
Mission accomplished!

Cotopaxi is verkrijgbaar bij de betere outdoor- en schoenen winkels in de Benelux.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zestien + acht =