Home Nieuws Expeditie Natuurpunt haalt 182.895 euro op voor meer natuur

Expeditie Natuurpunt haalt 182.895 euro op voor meer natuur

0
Expeditie Natuurpunt haalt 182.895 euro op voor meer natuur

Zaterdag en zondag trokken honderden sportievelingen met een kano, fiets of te voet door de Limburgse natuur voor Expeditie Natuurpunt. Elk team zamelde minstens 1.500 euro in maar heel wat teams deden nog een extra duit in het zakje. Zo kan deze editie afsluiten met 182.895 euro voor meer natuur in Vlaanderen.

Zondagavond maakte Bart Vangansbeke, voorzitter van Natuurpunt, het totaal ingezamelde bedrag bekend: 182.895 euro. “Het is fantastisch dat zoveel mensen zich zo ingezet hebben om de natuur in hun buurt te steunen. Allereerst door geld in te zamelen en daarna door dit weekend de uitdaging aan te gaan, op avontuur te gaan en te zweten voor betere natuur.

(c) Nathalie Dekoning

Het geld gaat integraal en rechtstreeks naar het natuurgebied dat het team koos. Zo zullen 50 Natuurpuntgebieden er alleen maar beter op worden.” 

Zo’n weekend op poten zetten kan alleen maar dankzij de tomeloze inzet van heel wat Natuurpunt-vrijwilligers.

“Dit weekend leidden 6 verschillende routes naar Diepenbeek. Op verschillende locaties zorgden Natuurpuntvrijwilligers voor bevoorrading, eten en drinken op de campings en een welkomstcomité bij de aankomst. En voor heel veel gezelligheid!”, zegt Jasmien Hillen, coördinator Expeditie Natuurpunt.

 

Laatste keer

Jasmien Hillen: “We sluiten deze 9e editie in schoonheid af en zijn achter de schermen al volop plannen aan het smeden voor een nieuwe sportieve uitdaging in de natuurgebieden van Natuurpunt.”

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zeventien − vijftien =