Home Nieuws Epic pants are epic

Epic pants are epic

0

Vind maar eens een broek die zowel winddicht, waterdicht, ademend én wasbaar is, en bovendien niet aanvoelt alsof je benen in een vuilniszak zijn gedrapeerd. Al is het misschien met mooiere woorden, die beschrijving is exact waar de Epic Pants van Nextec naartoe willen. 

Zowel tijdens een wandelingetje als tijdens een stevige meerdaagse tocht, is een waterafstotende broek aan te raden. Een plotse regenbui, een vriendelijke voorbijrijdende auto wanneer je een diepe plas passeert, … de opties zijn ontelbaar. Toch is het niet bepaald comfortabel om dag in dag uit met een regenbroek over je kleren rond te lopen, al helemaal niet als het zo’n wisselend weertje is waarbij de zon het voor je benen om te bakken maakt.

Een multifunctionele broek als deze Pathrock Epic Pants van Nextec is daar best een mooie oplossing bij. Deze broeken beschikken namelijk over de winddichte, waterdichte en ademende capaciteiten die we van een outdoorbroek vaak hopen te verwachten, maar daar houdt het niet bij op. Ben je toch eens de rivier ingesprongen of heb je de broek simpelweg op reis aan een stevige wasbeurt onderworpen, dan droogt deze stof tot tienmaal sneller dan een gewoon katoen. En dat terwijl de Pathrock toch uit basic katoen is vervaardigd!

Al moet daar misschien een kleine nuance in volgen wanneer we het hebben over basic katoen. Het verschil met een gewone met-water-afstotende-spuitbus-bewerkt katoen is dat bij het Nextec katoen de individuele vezels een micro-coating dragen, alvorens tot een lap stof te worden geweven. Zo wordt de broek net dat tikkeltje water- en winddichter, zonder naar de gevreesde plastieken feeling te gaan.

Oh, en twee prachtige afsluiters die de Pathrock werkelijk tot wonderbroek maken? Niet alleen geeft de broek een UV-protectie tot 50+ UPF-straling, enkele reflecterende strepen zorgen er tevens voor dat je ook ’s avons veilig op pad kan.

Richtprijs: €130.

Meer informatie over Nextec en de Epic pants op www.nextec.com.