Home Nieuws Houtskoolwater

Houtskoolwater

0

Een bepaald type houtskool in je water leggen, het wordt al eeuwen gedaan om water te zuiveren. “Never change a winning team”, zegt men wel eens, dus brengt Black + Blum een waterzuiverfles uit met dit type houtskool in. 

Binchotan houtskool is een houtskoolsoort die in Japan al eeuwen in water wordt gelegd om het water te zuiveren. Dit houtskool neemt namelijk chloor op, mineraliseert water en neutraliseert de pH-waarde ervan. Geen wonder dus dat Black + Blum dit houtskool gebruikt voor een simpele versie van een waterfilter.

Met oog op het verminderen van plastiek flessen, brengt het merk deze fles uit die ervoor zorgt dat kraantjeswater van eender waar gezonder en zelfs lekkerder wordt. Het stuk houtskool heeft een geschatte levensduur van zes maanden maar is jammer genoeg niet vervangbaar. Het stuk zit namelijk vast in de fles gepuzzeld. Toch lijkt dit de manier bij uitstek om mensen te overhalen om niet langer plastic flessen te kopen, maar gewoon deze trendy fles in hun tas te steken en bij te vullen waar mogelijk.

Richtprijs: €17,95. Meer info op www.black-blum.com.