Home Nieuws Met een wingsuit de alpen over

Met een wingsuit de alpen over

0

“Mijn hoogtemeter werkte niet, maar de lucht was zo helder dat ik zelfs de oceaan kon zien.” Voor de Zwitserse parachutespringer Remo Laeng was dit reden genoeg om uit een vliegtuig te springen en als eerste mens in vrije val de Alpen over te steken. 

Vanop meer dan zeven kilometer hoogte sprong de Zwitserse Remo gisteren uit een vliegtuigje dat net het skigebied Verbier aan de alpen bereikte. Na een vlucht van 26 kilometer in vrije val – de langste vlucht ooit met een wingsuit gedaan – trok de waaghals zijn parachute open om veilig op Italiaans grondgebied te landen. Zo werd Laeng ook meteen de eerste die ooit een volledig gebergte met een wingsuit overstak.

Tijdens zijn vlucht scheerde Laeng ook over de Grand Combin, de berg die met de hoogste van haar drie pieken een hoogte van 4314 m bereikt. Deze top passeerde Remo tegen een snelheid van haast 500 kilometer per uur.

Bronnen: Bergwijzer en GlobalPost