Home Nieuws Topografische kaarten vrij toegankelijk

Topografische kaarten vrij toegankelijk

0

Het Nationaal Geografisch Instituut (NGI) maakt haar topografische kaarten gratis beschikbaar. Vanop een online tool kan je gemakkelijk gedetailleerde kaarten raadplegen en zelfs afdrukken.  

Wie nood had aan topografische kaarten van België – en dat zijn zowat alle buitensporters – moest tot eerder een tachtig euro neertellen om deze te kunnen raadplegen en afdrukken. Vanaf heden is deze functie gratis en online beschikbaar.

Door te surfen naar www.ngi.be/topomapviewer, even de gebruiksvoorwaarden te lezen en te accepteren, krijg je de volledige kaart van België op je scherm. Op deze kaart kan je inzoomen, uitzoomen, doorzoeken op plaatsnaam en alle mogelijke grenslijnen, wegen of paadjes al dan niet laten aanduiden. Door een simpele klik op het printsymbool, druk je zo de topografische kaart uit die jij specifiek nodig hebt.

Gespot op www.koenele.be. Alle info op www.ngi.be en www.ngi.be/topomapviewer.