Razendsnel en knettergek: de Red Bull zeepkistenrace

Zaterdag 5 mei 2012 is Brussel in de ban van zeep. Of toch alvast van de kisten. Deze scheuren dan namelijk tegen een duizelingwekkende snelheid de kunstberg af. Knettergek zijn is alvast een voordeel wanneer je in zo’n kist stapt.  

Op zaterdag 5 mei 2012 zakt Red Bull voor de derde keer af naar Brussel voor de vijfde Belgische editie van de Red Bull Zeepkistenrace. Zo’n 85 teams maken hun opwachting aan de startlijn op de Brusselse Kunstberg. Het parcours is 380 meter lang en telt heel wat hindernissen en scherpe bochten.

Om te bewijzen dat de hedendaagse technologie ook voor zeepkistenraces interessant kan zijn, ontwierp het Belgische designbureau Voxdale twee zeepkisten die ze vervolgens 3D lieten printen! In deze kisten zullen enkele dappere BV’s zich – na het slaan van de nodige kruistekens – proberen te bewijzen tegenover de Onbekende Zeepkistracer.

Presentatie wordt gedaan door niemand minder dan TomtesteromWaes. Dat hij zelf niet in een kist kruipt, dat kan je haast een wonder noemen. Filmregisseur en rasecht Brusselaar Julien Vrebos is het hoofd van de jury.

Meer informatie op www.redbullzeepkistenrace.be!

Doe jij ook mee aan de zeepkistenrace en heb je zin om je kist al eens aan de Far Outlezer te laten zien? Stuur dan een foto van je team en je zeepkist naar info@farout.be!

 

Zuid-Tirol