Rijn 2012: 1230 kilometer zwemmen in een maand

1.230 kilometer, zo lang is de Rijn, de rivier die in Zwitserland ontspringt en in Nederland de zee bereikt. En laat dat ook exact de afstand zijn die de extreemzwemmer Ernst Bromeis in 28 dagen al zwemmend wil afleggen. 

In Far Out 2012 las u misschien al over de natuurpracht in “Zwitserland Waterland”. De man die de pracht van het water in Zwitserland maar al te goed kent, is de Zwitser Ernst Bromeis. Hij kent elk meer in het Zwitserse Graubünden op zijn duimpje en de term “waterrat” is het grootste understatement dat je kan maken.

Zijn nieuwe missie start op 2 mei 2012. Dan vertrekt Ernst in Graubünden aan de bron van de Rijn aan een trip van 28 dagen. Een trip die hij volledig zwemmend zal afleggen, weliswaar. «De Rijn weerspiegelt de geschiedenis van de mensen en de Rijn is de geschiedenis van de civilisatie» – zegt Bromeis, een mooie uitspraak waarmee hij misschien gewoonweg verdoezelt dat hij ongelooflijk graag zwemt. Toch blijft Rijn 2012 een pracht van een missie, wat de doeleinden ook zijn.

Tijdens zijn reis zal Ernst worden begeleid door een kajak, waardoor zijn avonturen in het water kunnen gevolgd worden op een blog. Via deze link kan je hem dus op de voet – of op de rivier – volgen, en ook nu al kan je hierop zien hoe zijn trip er ongeveer uit zal zien.

Allen daarheen!