Home Nieuws Tuintje boompje tentje

Tuintje boompje tentje

0

Er zijn heel wat comfortabele sofa’s in de wereld, maar het is maar uitzonderlijk dat deze sofa’s deel uitmaken van het couchsurfing concept. Waarom dan ook je in een oncomfortabele zetel wringen, als je met je tentje ook in iemands tuin kan staan? 

Het is een prachtidee dat mensen hun huis openstellen voor de globetrotters aller landen en uiterst sympathiek dat deze barmhartige samaritanen dan nog een zetel vrijhouden ook. Toch is deze couchsurfing niet altijd even comfortabel en bij een vreemde in huis stappen, het schrikt velen nog wat af.

Een leuker idee en ideaal voor de rugzakreiziger is het “Camp in my garden”-principe. Op www.campinmygarden.com kan je je tuintje ter beschikking stellen – gratis of voor een prijs die je zelf kiest – zodat mensen die in jouw buurt op zoek zijn naar een plekje hun tent kunnen komen opzetten. Momenteel zijn het nog voornamelijk Britse huizen die hierop staan, dus na een mentaal reisje vol “God save the queen” en “thanks, good lad” is het tijd dat we onze eigen huizen – of beter tuinen – erop gooien en deze community uitbreiden. België is de laatste weken zelfs al een goed démarrageke aan het doen, dus laten we dat volhouden!

Een handige functie is ook de “Search by event”-functie. Over een maand zal de site misschien nog niet populair genoeg zijn in België, maar wie weet kunnen we tegen volgend jaar “Rock Werchter” of “Pukkelpop” ingeven voor een goedkope, gezellige en unieke kampeerlocatie bij de festivals?

Alle informatie op www.campinmygarden.com.