Klimuitwisseling in Bolivia

Tussen 15 en 25 jaar en zin in de “uitwisselingservaring” waar vele leeftijdsgenoten over spreken? Nog wat in dubio omdat je eigenlijk ook wel graag op klimvakantie trekt? Combineer deze twee dan met ‘Arriba Bolivia’, een uitwisselingsproject voor enthousiaste klimmers. 

Om een culturele uitwisseling ook voor jonge klimmers mogelijk te maken, creëert Bergstijgers VZW een nieuw project. Gedurende vijf weken krijgen acht jongeren tussen 15 en 25 jaar de kans om in Bolivia een groep jongeren te leren kennen, hun gewoontes en hobby’s te leren kennen en snuiven ze deze totaal andere cultuur op. Het is natuurlijk geen verrassing dat de belangrijkste hobby van deze jongeren ook het rotsklimmen is.

Samen met hen bouw je een klimschool en leer je de lokale jongeren op een veilige manier klimmen, terwijl je het hele project ook filmisch vastlegt om er later een documentaire over te monteren. Als kers op de taart beklim je op het einde van deze ‘klimstage’ met zijn allen een echte 6000-er.

Kan je je vrijmaken tussen 1/07/2013 en 6/08/2013 om 5 weken te wonen en werken in Bolivië? Ben je eind 2012 niet ouder dan 25 jaar? Heb je voor dit project een klein spaarpotje opzij liggen van maximum 1000 euro (omvat alles: de voorbereiding, de reis en het project ter plaatse, het resultaat van de subsidieaanvraag bepaalt de exacte uiteindelijke kost)?

Mail dan je motivatiebrief en je algemene informatie naar jespersniels@hotmail.com.

Meer informatie op http://bergstijgers.org/artikel/2012/arriba-bolivia.

bron foto

DELEN
Vorig artikelTuintje boompje tentje
Volgend artikelEvenwicht troef