Home Lees Far Out Online 2016 Klaar voor de Roc d’Ardenne?

Klaar voor de Roc d’Ardenne?

0
Klaar voor de Roc d’Ardenne?
Roc d’Ardenne in de kijker

Gepassioneerde mountainbikers hebben het weekend van 29 april tot 1 mei reeds met rood aangeduid op hun kalender. In het Belgisch mountainbikemekka Houffalize vindt dan voor de derde keer het mountainbikefestival Roc d’Ardenne plaats.

Roc d’Ardenne kadert in een internationale reeks mountainbike-events, waarvan Roc d’Azur met twintigduizenden deelnemers ongetwijfeld het meest bekende en grootste evenement ter wereld is. Maar in zijn driejarig bestaan is ook Roc d’Ardenne in Houffalize uitgegroeid tot een bijzonder druk en knap mountainbike-evenement.

Elf-in-één event

Met maar liefst elf verschillende events stelt Roc d’Ardenne een boeiend programma voor elk type mountainbiker voor. De heren en dames met lange adem sturen we naar de Roc Marathon, een 83 kilometer lange gechronometreerde marathon doorheen het allermooiste van wat België aan mountainbiken te bieden heeft.

Liever iets minder lang in het zadel? Dan kies je voor de MidRoc of de Roc d’Ardenne, respectievelijk goed voor 38 en 57 kilometer mountainbikeplezier in de omgeving van Houffalize.

Roc d’Ardenne voor iedereen

De liefhebbers van veel veerweg en ruige trails worden dan weer op de Roc Enduro verwacht. De Roc Enduro is tevens het officiële Belgisch Kampioenschap Enduro.

Wedstrijdbeesten met een vast fietsmaatje kiezen voor de Roc Ruelles, een spectaculaire aflossingswedstrijd voor teams van twee renners door de smalle straatjes van Houffalize.

Maar ook voor hen die niet noodzakelijk wedstrijden willen rijden, heeft Roc d’Ardenne een gevarieerd aanbod voorzien. Toertochten, een carnavalstoertocht, een Kids Roc… elke mountainbikeliefhebber wordt op zijn wenken bediend.

Wie wil meedoen, wacht best niet te lang met inschrijven, want het aantal deelnemers is beperkt. Rendez-vous op: www.rocdardenne.com.

Happy Bike Days

Overweeg je de aankoop van een nieuwe mountainbike? Loop dan datzelfde weekend langs bij de Happy Bike Days in Houffalize. In samenwerking met het mountainbikemagazine O2 Bikers kun je hier de nieuwste mountainbikemodellen testen. Met meer dan veertig exposanten en meer dan vijfhonderd testbikes zijn de Happy Bike Days de grootste outdoor mountainbikebeurs van de Benelux. www.happybikedays.org