Fjällräven outdoorkleding gemaakt van het duurzame Eco-Shell
Fjällräven outdoorkleding gemaakt van het duurzame Eco-Shell

Over waterdichte en tegelijk ademende membranen is al heel wat gezegd en geschreven. Een grensverleggende innovatie is het functionele en duurzame Eco-Shell van Fjällräven. De waterdichte, ademende en duurzame shell-materiaal houdt je warm en comfortabel droog onder alle weersomstandigheden.

Slijtvaste, tijdloze en functionele outdooruitrusting ontwerpen rekening houdend met mens en milieu is al meer dan 65 jaar een drijfveer voor outdoorspecialist Fjällräven. Een van de blikvangers op het gebied productontwikkeling is ongetwijfeld het functionele en duurzame Eco-Shell materiaal. Door het uitstekende ademende vermogen kan transpiratievocht effectief weg door het membraan, terwijl regen en wind van buitenaf niet door de stof heen kunnen. Even functioneel dus als andere geavanceerde shell-materialen, maar tevens ademend, duurzaam en klimaatneutraal geproduceerd.

Functionele en duurzame Eco-Shell

Fjällrävens duurzame Eco-Shell bestaat in een 2,5 laagse en een drielaagse versie. De buitenstof van beide is gemaakt van gerecycleerd polyester en behandeld met een waterafstotende fluorkoolstofvrije impregnering. Een hydrofiel membraan middenin, is niet alleen 100% winddicht, maar voorkomt tevens dat vocht van buiten naar binnen dringt, terwijl het transpiratievocht wel afvoert. De drielaagse variant heeft vervolgens een dunne voering van zacht en comfortabel polyester tricot, terwijl de 2,5 laagse versie aan de binnenkant een slijtvaste, zacht aanvoelende coating kreeg.

Milieuvriendelijk en klimaatneutraal

Omdat Eco-Shell uitsluitend bestaat uit polyester is het ook geschikt voor recyclage in de toekomst. Alle emissie die ontstaat bij productie en transport van het duurzame Eco-Shell materiaal zijn bovendien is klimaatgecompenseerd. Ideaal wanneer je – net als Fjällräven – wil genieten van de schitterende natuur, maar het milieu niet in gevaar wil brengen.

Twee lijnen met duurzame Eco-Shell: Keb en Abisko

Het duurzame Eco-Shell materiaal wordt toegepast in twee outdoorlijnen van Fjällräven: Keb en Abisko. Keb is een technische outdoorlijn ontworpen voor veeleisende tochten waarop bewegingsvrijheid even belangrijk is als duurzaamheid en bescherming tegen het zware terrein. De kleding van de Abisko familie is dan weer ontwikkeld voor lichtere trekkings van een dag en huttentochten. Hiervoor mag de Abisko Eco-Shell jas en Abisko Eco-Shell broek niet in op je boodschappenlijst ontbreken.

www.fjallraven.nl