Avonturenparken in Henegouwen - Natura Parc, l'Eau d'Heure
Avonturenparken in Henegouwen - Natura Parc, l'Eau d'Heure

Een spannend parcours in de bomen, een tokkelbaan, wildpark, wandelingen in de natuur… Tegenwoordig willen we allemaal een stevige portie avontuur. Zeker als we op vakantie zijn in het buitenland. Wat we nog te vaak over het hoofd zien, is dat we al deze activiteiten ook voorgeschoteld krijgen in onze eigen achtertuin: Wallonië. Dus hier de twee avonturenparken in Henegouwen.

Avonturenparken in Henegouwen

1. Natura Parc, l’Eau d’Heure

Gelegen aan de meren van l’Eau d’Heure is dit ongetwijfeld een van de meest idyllische natuurparken in ons land. Op een domein van 3 ha kunnen avonturiers en wandelaars genieten. Van de sportieve, culturele en gastronomische troeven van de regio. Of door op 20 meter hoogte de aap uit te hangen tussen de kruinen van de bomen. Dankzij de levenslijn ben je continu verankerd. Veiligheid boven alles!

Maar er is meer. In Natura Parc zijn er namelijk ook tokkelbanen over het meer. Want wat dacht je van de pendulum sprong van 15 meter? Of van de totemtour met flightline die vertrekt op 25 meter hoogte?

Kortom: een ideale bestemming voor jong en oud. Alsook voor verjaardagen, een  spannende vrijgezellen of een uitje met collega’s.

Open: van Pasen tot juni en van september tot Allerheiligen op woensdagen en in de weekends. Tijdens Belgische en Nederlandse schoolvakanties. Van november tot maart is het park gesloten. Reserveren is aangeraden.
Prijzen: vanaf €14 voor kinderen, vanaf €20 voor jongeren en vanaf €25 voor volwassenen. Korting voor groepen en studenten.
www.naturaparc.be

Avonturenparken in Wallonië - Ecopark Adventures, Doornik
Avonturenparken in Wallonië – Ecopark Adventures, Doornik

2. Ecopark Adventures, Doornik

Dit park heeft kabelbaan van maar liefst 306 meter, de langste van België. Daarnaast zijn er vijf parcoursen hoog in de bomen. Alsook twee initiatieroutes en een minipark voor kinderen tussen 3 en 5 jaar… Kortom: avontuur verzekerd voor het hele gezin!

De groep Ecopark Aventures telt nog andere parken. Alle gelegen in Frankrijk. Namelijk in La Castille, Penzé, Moulain de Sannois en Marseille-Saint-Ferôme.

Open: alle weekends, woensdagen, feestdagen en tijdens de Belgische schoolvakanties. Reserveren is altijd aangeraden. Voor groepen vanaf 25 personen mits reservatie ook openop andere dagen. Gesloten van november tot maart.
Prijzen: minipark €5, 5-8 j. €14, 9-13 j. €19, 14+ €23. Korting voor groepen vanaf 5 personen.
www.ecopark-adventures.com

Avonturenparken elders in Wallonië? Ga op verkenning: