Home Anders Outdoor Vaar, wandel of fiets de Elfstedenroute… Als alternatief

Vaar, wandel of fiets de Elfstedenroute… Als alternatief

0
Vaar, wandel of fiets de Elfstedenroute… Als alternatief
Vaar, wandel of fiets de Elfstedenroute

Al sinds 1997 wachten onze Noorderburen op een nieuwe Friese Elfstedentocht per schaats. Als het zo ver is, zitten we ook in België geboeid te kijken. In afwachting zijn er vele andere manieren om dit traject – in gelijk welk seizoen – te ontdekken. Vaar, wandel of fiets de Elfstedenroute!

Vaar, wandel of fiets de Elfstedenroute

Nederland fietsland

Friesland werd al eerder uitgeroepen tot dé fietsregio van Nederland. Dus als je bij de buren op je tweewieler langsgaat, is dit je bestemming. Fiets over de karakteristieke bruggetjes van Hindeloopen, bezoek de culturele waterstad Sneek of zoek naar sporen van de vroegere universiteit in Franeker. Misschien spot je onderweg wel reeën in het Friese landschap!  Op zoek naar een slaapplek onderweg? Denk dan eens aan een van de natuurkampeerterreinen die gemakkelijk per fiets te bereiken zijn.

Elfstedenwandelpad

Het 240 kilometer lange Elfstedenwandelpad route loopt door heel Friesland en is sinds 2017 volledig klaar. De geel/rode bewegwijzering leidt je onder andere langs het historische centrum van Dokkum met de Dokkumer koffie en het oude vestingstadje Sloten, als kleinste stad van de elf Friese steden. Maar je kunt ook delen van de Elfstedenroute wandelen. Als je wil, kan je zelfs regelen dat je bagage van stad naar stad wordt gebracht, zodat je optimaal kunt genieten van de omgeving of kleine kindertjes kunt ontlasten.

Elfstedenroute te water

In waterprovincie Friesland mag een Elfstedenroute per boot natuurlijk niet ontbreken. Start in hoofdstad Leeuwarden en vaar grote delen van de route via de vele rivieren en wateren die Friesland rijk is. Bovendien zijn steden als IJlst en Stavoren erg populair bij watersporters. Leg aan bij een accommodatie aan het water en stap de volgende dag zo weer aan boord om jouw tocht te vervolgen. Een onvergetelijke ervaring en zeker ook geschikt voor families met jonge kinderen.

Wandel, fiets of vaar de Elfstedenroute
Wandel, fiets of vaar de Elfstedenroute