Home Fietsen Per e-bike in Wallonië: een toptip en gratis gids

Per e-bike in Wallonië: een toptip en gratis gids

0
Per e-bike in Wallonië: een toptip en gratis gids
E-biken in Wallonië (c) WBT - JLFlemal

Fietsen met trapondersteuning zijn aan een opkomst bezig. Niet alleen mensen die vanwege hun gezondheid of een fysieke beperking niet meer op een gewone fiets kunnen, maar ook ouders met een paar kinderen achterop of aan de haak kunnen bij het optrekken en klimmen immers een steuntje in de rug gebruiken. Wij trokken rond per e-bike in Wallonië.

Rondtrekken per e-bike in Wallonië ontdekken? Dan kan zowel in de Provincie Luik (www.liegetourisme.be), de Oostkantons (www.eastbelgium.com) als rond het mooie Stuwmeer van Gileppe (www.gileppe.com). Of neem een kijkje op www.ardenne-e-bike.be.

Per e-bike in Wallonië: onze tip

Onze tip? De 32,5 kilometer lange tocht dwars doorheen het immense woud nabij de Karolingische stad Saint-Hubert. Behalve je hart ophalen aan de natuur, laaf je jezelf ook aan de lokale geschiedenis: het oude industriecomplex van Poix, het provinciale domein van Mirwart, het stadje Awenne en de musea van Fourneau Saint-Michel. Koning Albert I was dol op deze streek en kwam hier graag urenlang in zijn eentje wandelen, getuige een monument langs de weg. Je e-bike huren, kaartje ophalen en vertrekken doe je bij Godfroid Sports in Saint-Hubert (vooraf reserveren via tel. 061 61 28 10). Het circuit start op het plein voor de basiliek, vlakbij het toerismebureau.

Gratis gids Fietsen in de Ardennen

Wallonië-Brussel Toerisme bracht recent de nieuwe 56 pagina’s tellende brochure Fietsen in de Ardennen uit. Een handige gids met 24 uitgestippelde fietstochten in Wallonië van verschillende moeilijkheidsgraden en uiteenlopende afstanden. De routes staan gerangschikt per provincie en zijn vergezeld van handige pictogrammen, zodat je in een oogopslag het niveau (van 1 tot 5), de afstand en geraamde tijd, het positief hoogteverschil en de maximale hoogte ziet. Mooie foto’s en een overzichtelijke kaart maken het plaatje compleet. Gratis te bestellen of te downloaden via www.belgie-toerisme.be. Nagenoeg al deze routes in Wallonië kan je ook prima per elektrische fiets doen.

Nog geen e-bike? Lees onze aanschaftips.