Home Anders Outdoor Trend n°4 Friedrichshafen 2016: nieuwe technologieën

Trend n°4 Friedrichshafen 2016: nieuwe technologieën

0
Trend n°4 Friedrichshafen 2016: nieuwe technologieën
Trends Friedrichshafen, nieuwe technologieën bij Millet

Hoofdlampen die je kan instellen met je smartphone, rubberzolen gemaakt door merken van autobanden, nieuwe ecologische materialen… Zoals ieder jaar konden we ook nu weer nieuwe technologieën spotten bij de outdoorrends voor 2017.

GESPOT

Millet werkte voor de zool van deze Alpine Rush trailrunschoen samen met bandenmerk Michelin. Het design werd exclusief voor Millet ontworpen en biedt net als de bekende banden extra grip en stabiliteit op oneffen terrein. Ook Salewa en Adidas zochten voor hun multi-purpose-schoenen heil bij bandenmerken.

Scott
Scott

De Supertrac RC trailrunschoen van Scott werd door een jury van specialisten bekroond met een OutDoor Industry Award, zeg maar de Oscars in de sportschoenenbranche. Het radiale grippatroon van de zool, in combinatie met de eRide-geometrie, trok de juryleden over de streep.

Osprey Duro
Osprey Duro

Ook de minimalistische Duro trailrunrugzak van Osprey werd bekroond met een Outdoor Industry Award . Hij heeft onder meer een touchscreen smartphone venstertje, zodat je tijdens het lopen je gegevens op je smartphone kan opladen, of apps als Strava bekijken.

Suunto
Suunto

Op de nieuwe Sparten Ultra sporthorloges van Suunto kan je sweepen en swipen. Met enkele bewegingen van je vinger verander je het design van het horlogeblad. De horloges worden met de hand gemaakt in Finland en gebouwd om alle omstandigheden te doorstaan. Suunto heeft miljoenen sessies van sporters geanalyseerd. Gegevens die je kunnen helpen bij de uitwerking van eigen trainingsschema.

Petzl
Petzl

Zelfs een Petzl is mee met de digitale evolutie. Haar lamp Nao+ kan je via je smartphone instellen, om op die manier zo optimaal mogelijk om te springen met de batterijduur. Op de Petzl-stand kon je bovendien zien hoe een hoofdlamp er uitziet als ze ontleed is.

Onak
Onak

En ja hoor, ook Belgen kunnen met hun technologisch inzicht in de prijzen vallen. De Gentenaars Otto Van De Steene en Thomas Weyn wonnen een Industry Award voor zijn ingenieuze opvouwbare kano Onak. Meer daarover binnenkort op de Far Out-site.

Bekijk hier alle winnaars van de OutDoor Industry Awards 2016.

Ontdek welke trends Far Out nog meer heeft gespot op Friderichshafen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren