Fjällräven Re-Kånken rugzak
Fjällräven Re-Kånken rugzak

Vanaf augustus is de Fjällräven Re-Kånken rugzak in diverse kleuren verkrijgbaar bij outdoor-, tassen en fashionwinkels. Deze rugzak, een speciale editie van de populaire Zweedse rugzak Kånken, is gemaakt van 95% gerecycled polyester en bevat per rugzak het materiaalequivalent van 11 PET-flessen.

De Fjällräven Re-Kånken rugzak zelf is ook recycleerbaar en bezit dezelfde duurzaamheid en functionaliteit als de reguliere Kånken. Het nieuwe verfprocedé SpinDye zorgt eveneens voor een flinke milieuwinst. Bij deze techniek wordt kleurstof toegevoegd op het moment dat de polyestervezels worden gesponnen. Dit bespaart grote hoeveelheden chemicaliën, water en energie. De gehele rugzak, zowel stof, draagband als voering, is gemaakt van hetzelfde SpinDye garen.

Fjällräven Re-Kånken rugzak: vertrouwd, maar anders

Het ontwerp is vertrouwd: het hoofdvak van de Fjällräven Re-Kånken rugzak heeft een royale opening waardoor in- en uitpakken makkelijk is. De rugzak is voorzien van twee open vakken aan de zijkanten en een ritsvak op de voorkant. Handige features zijn bovendien het zitmatje in het achtervak, het ID-label aan de binnenzijde en de handgrepen aan de bovenzijde. De rugzak heeft een ultiem draagcomfort en past altijd dankzij de soepele, verstelbare schouderriemen. Ook vind je het herkenbare embleem terug in geborduurde vorm op de voorzijde.

De Kånken voor een rechte rug

Rechte ruggen zijn gezonde ruggen! Kånken werd in 1978 geïntroduceerd om rugproblemen onder Zweedse schoolkinderen te helpen voorkomen. Nu, meer dan 35 jaar later, heeft Kånken miljoenen ruggen rechtgehouden en is het één van de populairste producten van Fjällräven, geliefd bij vele generaties gebruikers.

Meer info over de Fjällräven Re-Kånken rugzak

Meer info over de rugzak, het ontwerp, het gebruikte materiaal en het productieproces vind je op de Facebookpagina van Fjällräven en op hun site. De richtprijs van de Fjällräven Re-Kånken rugzak bedraagt € 89. Maar hou onze website in de gaten, want eerstdaags geven we twee exemplaren van dit model weg.